REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas ketvirtadienį (04.10) spręs, ar sudaryti parlamentinę komisiją policijos generalinio komisaro Vytauto Grigaravičiaus nušalinimo teisėtumui ištirti.

REKLAMA
REKLAMA

Šis klausimas į ketvirtadienio plenarinio posėdžio darbotvarkę buvo įtrauktas valdančiosios Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų) frakcijos siūlymu. Siūlymą sudaryti tokią komisiją parėmė ir Seimo opozicija bei mišrios parlamentarų grupės atstovai.

REKLAMA

Trečiadienį vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis savo potvarkiu laikinai nušalino nuo pareigų generalinį komisarą ir ketvirtadienį paskyrė jam neeilinę atestaciją.

Šią savaitę vidaus reikalų ministras žiniasklaidai pranešė, kad su generalinio komisaro žinia jam pavaldūs asmenys neteisėtai rinko informaciją apie aukštus vidaus reikalų sistemos pareigūnus.

Generalinis komisaras šiuos kaltinimus kategoriškai atmetė. Juos skeptiškai įvertino ir socialliberalų lyderis Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas bei opozicijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

"Man nesuprantama, kokiu teisiniu pagrindu yra nušalintas generalinis komisaras", - ketvirtadienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje pareiškė Teisė ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Raimondas Šukys.

Klausimą dėl generalinio komisaro ketvirtadienį po pietų svarstys Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

Opozicijos siūlymu Seimas taip pat nusprendė į ketvirtadienio vakarinį plenarinį posėdį pakviesti vidaus reikalų ministrą J. Bernatonį atsakyti į parlamentarų klausimus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų