REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno meru ketvirtadienį (04.10) išrinktas Lietuvos centro sąjungos atstovas Arvydas Garbaravičius. Pirmajame naujos kadencijos miesto tarybos posėdyje už 50-metį A. Garbaravičių balsavo 27, už kitą kandidatą - 62 metų liberaldemokratą Gediminą Petrauską - 8 tarybos nariai. 4 balsavimo biuleteniai buvo pripažinti negaliojantys.

REKLAMA
REKLAMA

Taryboje iš viso yra 41 narys.

A. Garbaravičius, kuris tapo vienuoliktu Kauno meru, šiame poste pakeitė socialdemokratą Giedrių Ašmį.

REKLAMA

Posėdyje ketvirtadienį nedalyvavo pagal Lietuvos laisvės sąjungos sąrašą į tarybą išrinktas Enrikas Daktaras, kuris posėdžio išvakarėse trečiadienį buvo sulaikytas Kaune įtarus jį narkotinių medžiagų ir suklastotos užsienio valiutos realizavimu į JAV.

Artimiausiu metu, tikriausiai kitą savaitę, bus renkami ir Kauno miesto vicemerai. Planuojama vietoj dabar esančių dviejų mero pavaduotojų postų įsteigti tris. Į juos valdančioji dauguma siūlys krikščionių demokratų atstovą Kazimierą Kuzminską, liberalą Eriką Tamašauską ir konservatorių Kazimierą Starkevičių.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybės administracijos direktoriumi turėtų likti liberalas Giedrius Buinevičius.

Po pernai gruodį vykusių savivaldybių tarybų rinkimų Kaune į valdančiąją daugumą susibūrė liberalai, centristai, konservatoriai, krikščionys demokratai ir jaunalietuviai. Ši koalicija turi 27 mandatus.

Naujos kadencijos Kauno taryboje liberalai turės 8 vietas, centristai, konservatoriai ir socialdemokratai - po 7, liberaldemokratai - 6, Lietuvos krikščionys demokratai - 3, "Jaunosios Lietuvos" ir naujųjų tautininkų sąjunga - 2, Vytauto Šustausko Lietuvos laisvės sąjunga - 1 vietą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų