REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Esančios priešinguose Rusijos politinio spektro sparnuose - partija "Jabloko" ir Rusijos Federacijos komunistų partija (RFKP) - antradienį (04.30) sutarė drauge reikalauti, kad atsistatydintų šalies vyriausybė ir Rusijos elektros energijos monopolijos RAB "Bendroji energetikos sistema" (RAO EES) vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Prie RAO EES būstinės Vernadskio prospekte jaunuoliai, atstovaujantys abiem partijoms, jau "išlydėjo" Anatolijų Čiubaisą: paleido skristi rusvaplaukį klouną iš oro balionų.

REKLAMA

Keliasdešimt jaunuolių, atstovaujančių kairiesiems ir daliai dešiniųjų, turėdami omenyje pasibaigusią A. Čiubaiso sutartį dirbti penkerius metus RAB EES vadovo poste, draugiškai skandavo: "Čiubaisai, lauk iš RAO EES!".

RAO EES spaudos tarnyba čia pat išplatino pranešimą, kad nauja vyriausybės sutartis su A. Čiubaisu vėl penkeriems metams buvo sudaryta dar prieš mėnesį.

"Tikiuosi, jog RFKP rems mus ne tik šioje akcijoje, bet ir Dūmoje - ir mes drauge priversime vyriausybę atsistatydinti", - šaukė per mikrofoną Ilja Jašinas, "Jabloko" jaunimo organizacijos Maskvoje lyderis, kreipdamasis į naujuosius sąjungininkus - grupę komjaunuolių, skanduojančių "Tegyvuoja SSRS!".

REKLAMA
REKLAMA

Apžvalgininkai pažymi, kad ši akcija yra tarsi iliustracija, kaip gali būti įgyvendinamos į Kremliaus nemalonę patekusio oligarcho Boriso Berezovskio, sumaniusio skirti 100 mln. dolerių "dešiniųjų ir kairiųjų jėgų, esančių opozicijoje Kremliui", sąjungai, idėjos. Iki šiol šiam sumanymui dar niekas nepritarė.

Praėjusią savaitę "Jabloko" pareiškė, kad per savo frakciją Valstybės Dūmoje pradės apkaltos procesą vyriausybei, kuri "yra visiškai neveiksni".

RFKP frakcija ir Agropramoninė deputatų grupė tai siūlė dar praėjusį rudenį. Tačiau jų suvienytų pajėgų be centristų paramos akivaizdžiai neužteks - "Jabloko", komunistai ir agrarininkai Valstybės Dūmoje turi mažiau nei 150 balsų, kai nepasitikėjimui pareikšti būtini 226 balsai.

Rinkimai į Rusijos Valstybės Dūmą vyks šį gruodį, o 2004 metų kovą Rusijoje numatyti prezidento rinkimai.

Analitikai mano, kad "Jabloko" akcija prieš vyriausybę neturės politinių padarinių.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų