REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei pasitvirtintų faktai, kad su Policijos generalinio komisaro žinia buvo renkama informacija apie kai kuriuos Vidaus reikalų ministerijos vadovus, politikus, prezidento Rolando Pakso nuomone, tektų imtis pačių griežčiausių priemonių.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį (04.08) vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis pateikė prezidentui savo turimus duomenis apie informacijos rinkimą.

REKLAMA

"Labai blogai, jei valstybės pinigus pareigūnai naudoja vieni kitų ar politikų sekimui, jei tai pasitvirtins, bus imamasi pačių griežčiausių priemonių", - tokią prezidento poziciją pateikė jo patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Remigijus Ačas.

Skandalas įsiplieskė pirmadienį vidaus reikalų ministrui padarius pareiškimą apie sekimą, vykdomą su Policijos departamento vadovo Vytauto Grigaravičiaus žinia.

"Paaiškėjo, kad kai kurie policijos pareigūnai rinko informaciją apie policijos ir Vidaus reikalų ministerijos vadovus. Tarp žmonių, kuriais domėtasi - policijos generalinio komisaro pavaduotojas Romualdas Senovaitis, Tardymo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos direktorius Stanislovas Liutkevičius, Vidaus reikalų ministerijos sekretorius Jonas Liaudanskas ir jų giminės. Visi šie vidaus reikalų sistemos pareigūnai, apie kuriuos buvo renkama informacija, žiniasklaidoje įvardyti kaip galimi kandidatai į generalinio komisaro vietą. Yra žinių, kad domėtasi ir kai kuriais politikais", - teigta J. Bernatonio pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis policijos komisaras V. Grigaravičius tokius teiginius pavadino fantastiniais.

Kaip antradienį sakė vidaus reikalų ministras, "yra tam tikri paliudijimai, netiesioginiai įrodymai apie tai, kad šie neteisėti veiksmai buvo atliekami su generalinio policijos komisaro žinia".

"Aš neįsivaizduoju Policijos departamento veiklos, jei pareigūnai gali rinkti informaciją apie pavaduotoją, to nesuderinę su vadovu. Tuomet departamento vadovas atsako už netvarką, kuri yra Policijos departamente", - sakė J. Bernatonis.

Pasak ministro, šiuo metu vyksta tyrimas, apie kurį bus informuojamas prezidentas.

"Prezidentas prašė tyrimą kaip galima greičiau baigti ir priimti vienokius ar kitokius sprendimus", - teigė J. Bernatonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak vidaus reikalų ministro, yra žinomi pareigūnai, rinkę informaciją, jie apklausiami, aiškinamasi, kas jiems davė nurodymą, kokiais tikslais buvo renkama informacija. Anot ministro, tokių pareigūnų yra "nemažai".

Pagal patvirtintą tvarką tokia informacija renkama tik esant ypatingiems tikslams, susijusiems su nusikaltimų tyrimu.

Ministras žada apie tyrimo rezultatus nedelsdamas informuoti žiniasklaidą, nes, anot jo, "nėra kito kelio kovoti su šia blogybe kaip viešumas".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų