REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto pirmininkas Rolandas Pavilionis ragina sulietuvinti iškabas ir padaryti jas aiškesnes.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatyta antradienį Seimui jo pateiktame Vartotojų teisių gynimo įstatymo papildymo projekte. Seimo komiteto vadovas, išanalizavęs šiuo metu galiojančius įstatymus ir kitus teisės aktus, susijusius su iškabomis, pažymėjo, kad valstybinė kalba privaloma Lietuvos gaminių ir paslaugų pavadinimuose, bet ne prekių ženkluose. Todėl, pasak jo, Lietuvoje vis daugėja iškabų ne lietuvių kalba.

REKLAMA

Projekte siūloma, kad prie iškabose esančių prekių ženklų būtų nurodyta minimali informacija valstybine kalba apie tuo ženklu žymimas prekes arba paslaugas.

Siūlomas įstatymo papildymo projektas skelbia, kad "prekių pardavėjai ir paslaugų teikėjai savo veiklai skirtų patalpų išorėje turi valstybine kalba nurodyti parduodamų prekių ar teikiamų paslaugų klasės arba rūšinį prekybos ar paslaugos teikimo vietos pavadinimą".

REKLAMA
REKLAMA

R. Pavilionio nuomone, priėmus šį projektą, iškabos būtų aiškesnės ir vartotojams būtų lengviau suprasti, kokias prekes ar paslaugas teikia viena ar kita įmonė ar pan.

Vartotojų teisių gynimo įstatymo papildymo projektą rengė Valstybinė lietuvių kalbos komisija prie Lietuvos Respublikos Seimo.

Pateiktą Vartotojų teisių gynimo įstatymo papildymo projektą Seimas ketina svarstyti šių metų gegužės pabaigoje.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų