REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) taryba trečiadienį (04.02) paskyrė naują LRT generalinį direktorių. Juo tapo Kęstutis Petrauskis, surinkęs 98 balus.

REKLAMA
REKLAMA

39 metų K. Petrauskis studijavo istoriją tuometiniame Vilniaus pedagoginiame institute ir Vokietijos Marburgo universitete. Dirbo dėstytoju Vilniaus pedagoginio universiteto Istorijos fakultete, parašė mokyklinį vadovėlį "Pasaulio istorija". 1994-1997 m. buvo dienraščio "Lietuvos aidas" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju, nuo 1997 m. dirbo "Veido" savaitraščio vyriausiojo redaktoriaus pavaduotoju. Nuo 2001 m. V. Milaknio komandoje vadovavo Lietuvos radijui.

REKLAMA

Be K. Petrauskio, į LRT vadovo pareigas pretendavo "Studijos PRO" direktorius, buvęs Lietuvos televizijos vadovas Saulius Sondeckis, "11 kanalo" direktorius, buvęs Lietuvos televizijos operatorius Zigmas Gružinskas, UAB "Alvora" vadybininkas, filologas Donatas Valančiauskas bei verslininkas Darius Norkus.

Pagal LRT įstatymą, LRT generalinį direktorių viešo konkurso būdu 5 metams skiria LRT taryba daugiau kaip pusės visų tarybos narių, kurių šiuo metu yra 11, balsų dauguma. Taryba tvirtina ir Radijo bei Televizijos direktorius, kuriuos teikia LRT generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Generalinis direktorius atsako už LRT veiklą, LRT parengtas ir transliuojamas programas, taip pat už LRT tarybos nutarimų įgyvendinimą.

Ankstesnis LRT generalinis direktorius Valentinas Milaknis atsistatydino kovo pradžioje, dėl politikų spaudimo savo poste neišdirbęs nė pusės 5 metų kadencijos. Kartu su juo iš pareigų pasitraukė ir Lietuvos televizijos direktorė Rita Miliūtė.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų