REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį (04.03) 12 val. Vilniaus Centriniame knygyne (Gedimino pr. 13) rašytojas Tomas Staniulis pristatys savo naujausią romaną “Herbas ir varlės”. Knygos prezentaciją palydės ir trumpametražio filmo “herbas_ir_varles.avi (club_version)” demonstravimas.

REKLAMA
REKLAMA

“Pristatyti romaną didesnei auditorijai nėra lengvas uždavinys. Dėl šios priežasties pristatymui pasirinkau pakankamai netradicinę formą - dinamišką filmą, sukurtą romano motyvais”, - sakė Tomas Staniulis. Jo manymu, galbūt pažiūrėjus trumpą vizualinę knygos prezentaciją skaitytojams bus lengviau pratęsti pažintį su knyga intymesnėje aplinkoje.

REKLAMA

Šiek tiek daugiau nei septynias minutes trunkantį filmą “herbas_ir_varles.avi (club_version)” nufilmavo režisūrą studijuojanti Vesta Obolevičiūtė. Muziką šiam filmui sukūrė Paulius Kilbauskas, muzikuojantis žinomoje šokių muzikos grupėje “Empti”.

Pasak T. Staniulio, modernus filmas puikiai atspindi pagrindines romano idėjas ir nuotaikas. “Džiugu, kad bendromis pastangomis pavyko sukurti savotišką meno kūrinį, esantį kažkur tarp muzikos, meninio filmo ir literatūros”, - teigė T. Staniulis.

REKLAMA
REKLAMA

Savo pirmąjį romaną “Herbas ir varlės” T. Staniulis vasario mėnesį pristatė viename iš Vilniaus klubų. Klubinę muziką rašytojas ketina pasitelkti ir Vilniaus Centrinio knygyno penkiasdešimtmečiui skirtame renginyje.

“Herbas ir varlės” pasakoja apie trijų draugų - dviejų vaikinų ir merginos gyvenimą. Šių trijų žmonių likimai susipina netikėčiausiomis aplinkybėmis, draugų tarpusavio santykius smarkiai koreguoja besikeičianti Lietuvos istorinė situacija, tragiškas meilės trikampis ir mirtis. Romane realybė susipina su sapnais, meilė su mirtimi, o kūryba - su erotika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų