REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento rengti priėmimai tikriausiai pirmą kartą sukėlė tokią vienų nuostabą, kitų pasipiktinimą: nebuvo aišku, kokiais kriterijais remiantis buvo atrinkti svečiai. Kaip teigė “Omni Laiko” šaltiniai, priėmime Prezidentūroje buvo daug naujų mažai kalbančių asmenų. Tačiau buvo pasigesta žinomų ir aukštas pareigas užimančių asmenų. Vienas iš jų - generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius.

REKLAMA
REKLAMA

"Omni Laiko" redakcijai pavyko susisiekti su generalinio komisaro atstove spaudai M. Daunoravičiūte, kuri patvirtino, kad generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius nebuvo pakviestas į prezidento priėmimą. Tai aiškino galbūt neapsižiūrėjimu ir teigė, kad iš "to nebuvo daromos jokios išvados".

REKLAMA

Prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas “Omni Laikui” teigė, kad “neįmanoma, kad ir kaip norėtum, visų pakviesti į vieną pokylį. Tačiau tai nėra pirmas ir paskutinis pokylis Prezidentūroje”.

Tačiau į pokylį buvo pakviesta kontroversiškai vertinamų asmenybių. Vienas iš jų - Vytautas Šustauskas, apie kurio veiklą Kauno nusikaltėlių autoritetu laikomo Henriko Daktaro sūnaus Enriko byloje Valstybės saugumo departamentas pirmadienį (07.07) prokuratūrai perdavė surinktą medžiagą. Į prezidento priėmimą buvo pakviestas taip pat Jonas Liaudanskas, kurio atsistatydinimo reikalauja Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Rasa Juknevičienė “Omni Laikui” taip pakomentavo šią situaciją:

“Kadangi prezidentas Rolandas Paksas yra faktinis liberalų demokratų vadovas, o ši partija dar tik kuriasi, akivaizdu, kad Prezidentūra (atsiprašau už nekonstitucinę sąvoką) išnaudojama tiek partinei statybai, tiek pasiruošimui būsimiems Seimo rinkimams. Tai daroma ne vien renkantis žmones priėmimams, bet ir kuriant įvairiausias tarybas.

Policijos vadovo figūra, ko gero, pakliuvo į prezidento planus sustatyti savus žmones į visus specialiųjų tarnybų svarbiausius postus. Klausimas tik, ar siekis visiškai ir tiesiogiai valdyti policiją, saugumo departamentą, žvalgybą ir kontržvalgybą yra vien prezidento aplinkos smulkūs ir primityvūs interesai, ar "atidirbinėjami" investuoti į rinkimus pinigai, nebūtinai vien lietuviški”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Omni Laikas” primena, jog 2003 metų balandžio mėnesį, iškilus “sekimo skandalui”, prezidentas Rolandas Paksas pareiškė, kad generalinis komisaras privalo atsistatydinti. Tačiau nepasitvirtinus faktams, pasitraukti iš pareigų turėjo kaltinimus V. Grigaravičiui pareiškęs tuometinis vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis.

O prie Prezidentūros buvo surengtas mitingas, kuriame protestuotojai išreiškė nepasitenkinimą prieš tokią vykdomą prezidento Rolando Pakso politiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų