REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos ambasadoje Varšuvoje, Lenkijos lietuvių bendruomenės atstovams pirmadienį (07.07) minint Mindaugo karūnavimo 750-ąsias metines, garbės svečiu tapo bėgikas Petras Silkinas.

REKLAMA
REKLAMA

Per Europos valstybių sostines bėgantis P. Silkinas Lietuvos atstovybę Varšuvoje pasiekė pirmadienį apie 18 valandą. Sportininką su sėkminga kelione po Europą pasveikino ambasados patarėjas Osvaldas Čiukšys, diplomatai, Lenkijoje ir Varšuvoje gyvenantys bei dirbantys lietuviai.

REKLAMA

P. Silkinas padėkojo už svetingą sutikimą, pakvietė visus Europos sportininkus bėgimo žygiais garsinti savo šalių vardą.

Lietuvos bėgikas savo maratoną "Per Europos sostines už Lietuvą" gegužės 2 dieną pradėjo Kretingoje. Birželio 23-ąją jis pasiekė Švedijos sostinę Stokholmą, o po trijų dienų persikėlė į Lenkijos pajūrio miestą Gdanską, vėliau jis pasiekė Seinus.

Iš Varšuvos P. Silkino maršrutas ves į Myslibožo miestą, netoli kurio esančiame Pščelniko miške prieš 70 metų žuvo legendiniai lietuvių lakūnai Steponas Darius ir Stasys Girėnas, su "Lituanica" perskridę Atlanto vandenyną. Čia P. Silkinas dalyvaus lakūnų žygio pagerbimo minėjime.

Vėliau sportininkas ir jį lydintys asmenys tęs savo kelionę po Europos sostines.

P. Silkinas planuoja aplankyti 44 Europos šalių sostines ir nubėgti iš viso maždaug 16 tūkstančių kilometrų. Bėgimo finišas numatomas lapkričio 21 dieną Romoje.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų