REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba antradienį (07-22) Niujorke aptars įtemptą padėtį Irake. Institucijai priklausančių šalių atstovai diskutuos apie JT generalinio sekretoriaus Kofi Annano (Kofio Anano) pranešimą, kuriame šis, be kita ko, reikalauja "aiškaus tvarkaraščio" amerikiečių ir britų okupacinėms pajėgoms iš šalies išvesti.

REKLAMA
REKLAMA

Vašingtonas šį reikalavimą jau atmetė. Tačiau JAV dėl besitęsiančių partizaninių išpuolių prieš savo karius yra pasirengusios derėtis dėl JT mandato tarptautinėms stabilizavimo pajėgoms. Pasak diplomatų, tokios derybos jau vyksta už uždarų durų.

REKLAMA

Kofi Annano pranešime, kuris savaitgalį buvo pateiktas 15-ai Saugumo Tarybos narių, JT vadovas kalbėjo apie didesnį JT vaidmenį Irake. Irakiečiai JT atstovams Bagdade tvirtina nenorį, kad jų šaliai "demokratija būtų primesta iš šalies", teigiama čia. K. Annanas pabrėžė "didėjančią būtinybę aiškiai nustatyti įvykių seką, kuri užbaigtų karinę okupaciją".

Saugumo Taryboje, kuri gegužę, priimdama 1483-iąją rezoliuciją, pagrindinę atsakomybę už tvarkos atkūrimą Irake ir jo atstatymą perleido JAV, jau kelias savaites sklando abejonės dėl Vašingtono sugebėjimų įtvirtinti taiką šalyje.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų