REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baudžiamosios bylos, susijusios su naftos kompanija "Jukos", turi būti kuo greičiau išnagrinėtos, nes, priešingu atveju, tai smarkiai pakenks šalies ekonomikai, pareiškė Rusijos ekonomikos plėtros ir prekybos ministras Germanas Grefas interviu žurnalui "Profil", išspausdintame pirmadienį (07.21).

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį Rusijos žiniasklaidos priemonės, remdamosi Generaline prokuratūra, pranešė, kad šiuo metui tardytojai tiria septynias baudžiamąsias bylas, vienaip ar kitaip susijusias su kompanija "Jukos" arba jos darbuotojais.

REKLAMA

Pagal vieną šių bylų, iškeltų dėl pažeidimų privatizuojant chemijos įmonę "Apatit", birželio pradžioje buvo suimtas Platonas Lebedevas, stambus "Jukos" akcininkas ir vienas artimiausių "Jukos" vadovo Michailo Chodorovskio verslo partnerių.

"Aš viliuosi, jog situacija, susijusi su "Jukos", yra laikina. Bet kad rinka nusiramintų ir sugrįžtų į pradinę būseną, situacija turi būti kuo greičiau išspręsta", - sakė G. Grefas.

REKLAMA
REKLAMA

Per tris savaites trunkantį "prokurorų" skandalą dėl "Jukos" kompanijos akcijos atpigo 20 proc., o jos kapitalizavimas sumažėjo 7,4 mlrd. dolerių. Rinkos dalyvių nuomone, sužinoję apie "Jukos" bylą investuotojai nuogąstauja, kad gali būti pakeisti privatizacijos rezultatai.

"Tačiau galiu kategoriškai pareikšti, kad jokio privatizacijos rezultatų pakeitimo Rusijoje nebus. To nei prezidentas, nei vyriausybė neleis. Tiems, kurie dalyvavo privatizacijoje sąžiningai, veikė pagal nustatytas taisykles, bijoti nėra ko", - sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis verslininkų ir politologų teigia, kad spaudimas bendrovei "Jukos" yra dalis didžiojo verslo persekiojimo, kurio griebėsi jėgos institucijos, suinteresuotos, kad būtų perskirstyti finansų ištekliai. Tačiau prokuratūra griežtai atmeta šių bylų politinę potekstę.

"Manau, kad prokuratūros darbuotojai supranta šį savo teisėsauginės veiklos ekonominį veiksnį ir sugebės gana greitai užbaigti procesus, susijusius su patikrinimu", - sakė G. Grefas.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų