REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Komisija pareiškė paduosianti į teismą Vokietiją ir Austriją, jei šios neatsisakys vietiniams investiciniams fondams taikomų mokesčių lengvatų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Europos Sąjungos (ES) vykdomosios institucijos, vokiečiai ir austrai vietiniams fondams suteikia daugiau mokesčių lengvatų, todėl šiose rinkose užsienio institucijoms yra sunkiau siūlyti savo paslaugas.

REKLAMA

Pagal ES teisę kapitalas gali nevaržomai judėti visose penkiolikoje valstybių narių, o šioms draudžiama nesąžiningai remti vietines įmones.

"Komisija mano, jog tam tikros (minėtų) dviejų šalių mokestinės nuostatos pažeidžia Europos bendrijos sutarties taisykles dėl laisvo paslaugų ir kapitalo judėjimo", - sakoma ES vykdomosios institucijos pranešime.

Briuselio teigimu, Vokietijoje galiojanti tvarka leidžia vietiniams investiciniams fondams nemokėti mokesčių nuo 50 proc. savo pelno, tačiau apmokestina visą užsienio institucijų uždarbį. Panašios taisyklės galioja ir Austrijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Berlynas ir Viena turi du mėnesius, per kuriuos gali imtis atitinkamų priemonių. Jei valstybės narės į perspėjimus nereaguotų, Komisija galėtų paduoti jas į Europos teisingumo teismą.

ES vykdomoji institucija taip pat domisi Prancūzijoje galiojančia tvarka, kuri suteikia pelno mokesčių lengvatų tik šioje šalyje išleistoms akcijoms.

Reuters-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų