REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį po pietų Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose susižalojo dar du nuteistieji. Irmantas Aleliūnas (g. 1976 m.) ir Dainius Petkūnas (g. 1977 m.) greičiausiai vienkartiniais skutimosi peiliukais susižalojo pilvus ir rankas. Žaizdos nepavojingos, paviršinės, maždaug vieno milimetro gylio.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu įstaigoje buvęs Laisvės atėmimo vietų ligoninės chirurgas žaizdas susiuvo. Pasak Kalėjimų departamento pranešimo, abu nuteistieji paguldyti į pataisos namų Sveikatos priežiūros tarnybos palatą.

REKLAMA

I. Aleliūnas ir D. Petkūnas yra įrašyti į pataisos namų narkomanų įskaitą.

Praėjusią naktį, liepos 23 dieną, apie 23 valandą drausminėje grupėje budėjęs prižiūrėtojas pranešė pataisos įstaigos budėtojui, kad vienas nuteistasis, Edgaras Miklis (g. 1982 m.) susižalojo pilvą. Maždaug vieno centimetro gylio žaizda pilvo srityje padaryta, kaip manoma, peiliu. Atvykusios greitosios medicinos tarnybos gydytojas rekomendavo nuteistąjį gabenti į ligoninę. Netrukus E. Miklis buvo nuvežtas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, kur jam buvo susiūta žaizda.

REKLAMA
REKLAMA

Penkis kartus teistas E. Miklis Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose atlieka penkerių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę už vagystę bei kitus nusikaltimus. Anksčiau jis yra teistas už vagystes, plėšimą, neteisėtą narkotinių medžiagų apyvartą bei lenkimą vartoti narkotines medžiagas. Šis nuteistasis taip pat yra įrašytas į pataisos įstaigos narkomanų įskaitą.

Trečiadienį apie 15 valandą abi rankas ir pilvą susižalojo nuteistasis Valentinas Misevičius (g. 1967 m.). Aštriu daiktu, galbūt vienkartiniu skutimosi peiliuku, padarytos dvi negilios žaizdos žastuose ir dar dvi - pilvo srityje. Rankas ir pilvą V. Misevičius susižalojo būdamas drausminėje grupėje. Nuteistasis nesutiko su įstaigos medikų išvada, kad jis vartoja narkotikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Misevičius atsisakė vykti į ligoninę arba gultis į SPT palatą. Pataisos įstaigos medikams sutvarkius jo žaizdas, nuteistasis vėl buvo nuvestas į drausmės grupės gyvenamąsias patalpas.

Keturis kartus teistas V. Misevičius Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose atlieka ketverių metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę už plėšimą. Anksčiau jis yra teistas už vagystes, plėšimą bei išžaginimą.

Į šią pataisos įstaigą V. Misevičius buvo atvežtas praėjusių metų birželio pabaigoje. Per tą laiką jis septynis kartus pažeidė drausmę, dukart - vartojo nuo narkotines medžiagas.

REKLAMA

Pasak pataisos įstaigos medikų, hipertonija sergantys asmenys, tarp jų ir V. Misevičius, nevengia vartoti narkotikų.

Pasak Vilniaus 2-ųjų pataisos namų pareigūnų, atsisakydamas čia gaminamo maisto bei žalodamasis, V. Misevičius protestuoja prieš, jo manymu, neteisėtą paskyrimą į drausminę grupę bei mėgina įrodyti nevartojąs narkotikų.

Ketvirtadienį įstaigoje gaminamo maisto buvo atsisakęs tas pats skaičius nuteistųjų - 18 drausminėje grupėje ir 163 - antrajame lokaliniame sektoriuje.

Pataisos namuose lankėsi ir su protestuojančiais nuteistaisiais kalbėjosi Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Kalendra bei kiti pareigūnai.

REKLAMA

Pasak pataisos namų direktoriaus pavaduotojo Arvydo Ižičkos, jau ketvirtadienį ketinama remontuoti antrojo lokalinio sektoriaus gyvenamąsias patalpas - įrengti ištraukiamąją ventiliaciją dušinėje, tualetuose pastatyti naujas pertvaras. Šis pareigūnas sakė, kad smulkūs remontai įstaigoje vyksta nuolat, tačiau pastaruoju metu buvo vykdomi dideli statybos ir remonto darbai - įrengtos drausminės grupės gyvenamosios patalpos, parduotuvė, suremontuotos Sveikatos priežiūros tarnybos patalpos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų