REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojoje Britanijoje gimusiam filmų režisieriui Johnui Schlesingeriui (Džonui Šlezingeriui), kurio 1969 metų juosta "Vidurnakčio kaubojus" (“Midnight Cowboy”) gavo ne vieną "Oskarą", ketvirtadienį (07.24) Palm Springso ligoninėje buvo atjungti gyvybę palaikantys aparatai.

REKLAMA
REKLAMA

Režisierius guli mirties patale, penktadienį praneša žiniasklaida.

77 metų filmų kūrėjas 2000-ųjų gruodį patyrė stiprų insultą, o pastarosiomis savaitėmis jo būklė labai pablogėjo, laikraščiui "The Hollywood Reporter" sakė jo atstovas spaudai.

REKLAMA

Garsiausias J. Schlesingerio filmas yra "Vidurnakčio kaubojus", kuriame vaidino Dustinas Hoffmanas (Dastinas Hofmanas) ir Jonas Voightas (Džonas Voitas). Juosta buvo nominuota septynių kategorijų "Oskarams" ir gavo geriausio filmo, geriausios režisūros ir geriausio filmui pritaikyto scenarijaus apdovanojimus.

Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimams buvo nominuoti ir kiti J. Schlesingerio filmai - 1965-ųjų "Mylimoji" (“Darling”) su Julie Christie (Žiuli Kristi), 1971-ųjų "Sekmadienis, prakeiktas sekmadienis" (“Sunday Bloody Sunday”).

Pastarojoje juostoje pirmą kartą kino istorijoje pavaizduoti homoseksualūs santykiai.

Paskutinis J. Schlesingerio filmas yra 2000-ųjų juosta "Geriausias draugas" (“The Next Best Thing”), kurioje vaidino Madonna (Madona) ir Rupertas Everettas (Rupertas Everetas).

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų