REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinės Tėvynės sąjungos - konservatorių frakcijos narys Jurgis Razma penktadienį (07.18) pasiūlė sudaryti parlamentinę laikinąją tyrimo komisiją išsiaiškinti, dėl kokių priežasčių policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius "užsitraukė Prezidentūros nemalonę".

REKLAMA
REKLAMA

J. Razmos teigimu, pastaruoju metu Prezidentūra "demonstratyviai ignoruoja" policijos vadovą nekviesdama jo ne tik į valstybinius priėmimus, bet ir į susitikimus su vidaus reikalų ministru, kai aptariami policijos reikalai, ar išvykas po Lietuvą susipažinti su kriminogenine padėtimi.

REKLAMA

Toks policijos vadovo "ignoravimas", pasak konservatoriaus, sukuria "slogią atmosferą, prilygstančią moraliniam terorui".

"Seimo nariai ir visuomenė turi teisę žinoti, kas yra tos giluminės priežastys, kurios sukuria užsitęsusią įtemptą situaciją dėl policijos generalinio komisaro asmenybės", - teigė J. Razma.

"Aš manyčiau, jog Seimas čia galėtų atlikti ir daugiau. Teigiamai vertintinas buvęs specialios tyrimo komisijos sukūrimas, kuris leido priimti reikiamus sprendimus dėl buvusio vidaus reikalų ministro", - pažymėjo konservatorius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Seimas tokią komisiją galėtų sudaryti tik rudenį, kai rugsėjo 10 dieną susirinks į eilinę rudens sesiją.

Liepos pradžioje pasklido gandai, esą prezidentas ruošiasi atstatydinti V. Grigaravičių. Tačiau R. Paksas priekaištų konkrečiai V. Grigaravičiui nepareiškė, pabrėždamas, kad atsistatydinti privalės nekompetentingi pareigūnai. Vėliau Prezidentūra griežtai atsiribojo nuo gandų apie generalinio komisaro atstatydinimą.

Balandį policijos vadovas buvo laikinai nušalintas nuo darbo, kilus skandalui, esą jis žinojęs apie tariamą neteisėtą duomenų rinkimą apie šalies vadovus ir aukščiausius teisėsaugos pareigūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tąkart V. Grigaravičius sulaukė didžiulio visuomenės ir policijos pareigūnų palaikymo, skandalas subliūško, o nepagrįstai generalinį komisarą apkaltinęs vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis atsistatydino.

Policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu penkerių metų kadencijai skiria ir atleidžia prezidentas. V. Grigaravičių 2001 metų vasarį į policijos vadovo pareigas tuometinis prezidentas Valdas Adamkus.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų