REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nupigintų prekių parduotuvėje Kalifornijoje už 5 dolerius pirktas paveikslas galbūt yra žymaus amerikiečių ekspresionisto Jacksono Pollocko (Džeksono Polako) darbas, spėja dienraštis "The Los Angeles Times".

REKLAMA
REKLAMA

Šį paveikslą, pavadintą "Bjauri" ("Ugly"), prieš 11 metų nusipirko 70 metų Teri Horton, ketinusi padovanoti jį draugui. Bet paveikslas buvo per didelis, kad tilptų pro draugo duris, todėl atsidūrė Teri Horton spintoje.

REKLAMA

Bet vėliau, kai ji vėl pasiūlė draugui šį kūrinį kaip drobę, ant kurios galima ką nors nutapyti, jos draugas atpažino Jacksono Pollocko parašą drobėje.

Vis dėlto specialistai nesiryžo to patvirtinti. O iš Kanados pakviesti teismo ekspertai kitoje drobės pusėje aptiko pirštų atspaudų, kurie sutampa su atspaudais ant J. Pollocko tapybos įrankių.

Beje, CNN paklausius T. Horton, ar jai patiko tas paveikslas, ji tvirtai tarė: "Ne". Nors jai paveikslas atrodo bjaurus, bet jame ji sakė matanti dolerių banknotus.

Jei pasitvirtintų, kad jį tapė J. Pollockas, drobė kainuotų milijonus. 1989 metais panašus J. Pollocko kūrinys buvo parduotas už 11,5 milijono dolerių.

Nuspręsta tęsti tyrimus, tikrinant, ar kūrinys priklauso 1956 metais mirusio ekspresionisto J. Pollocko teptukui.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų