REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos pramonės gamyba gegužės mėnesį smuko žemiau, nei tikėtasi, o tai didina būgštavimus, kad ketvirta ekonomiškai stipriausia Europos valstybė per antrąjį ketvirtį nesugebės augti ir pradės išgyventi formalų nuosmukį.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinė statistikos agentūra "Istat" pranešė, kad gegužės mėnesio gamyba sumažėjo 1,6 proc. palyginti balandžiu, o tai yra pusantro taško mažiau nei prognozavo analitikai, ir aukščiausias rodiklis nuo 1998 m. gruodžio mėnesio.

REKLAMA

Palyginti su praėjusiais metais, gamyba sumažėjo 4,4 proc., o tai yra didžiausias kritimas nuo 2002 m. sausio.

"Šis rodiklis yra žemesnis, nei mes tikėjomės, manome, kad antrojo ketvirčio gamyba bus gana vangi", teigė Londono "Citigroup" analitikė Karmen Nuco (Carmen Nuzzo).

Iš tikrųjų plataus vartojimo prekių gamyba sumažėjo 9,4 proc., palyginti su praėjusiais metais, kartu krito ir investicijos. Elektros energijos gamyba, atvirkščiai, - išaugo 1,4 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Italija yra ne vienintelė euro zonos valstybė, išgyvenanti sunkumus.

Ekonomiškai stipriausioje Europos valstybėje Vokietijoje gamyba sumažėjo 0,7 proc., o antros pagal stiprumą Prancūzijos gamyba krito daugiau nei tikėtasi - 1,4 proc.

Ateitis nerodo jokio Italijos atsigavimo. Verslo pasitikėjimas birželio mėnesį buvo mažiausias per 16 mėnesių, tačiau ateities lūkesčiai dėl platesnės ekonomikos užsitęsė ir pakirto vartotojų pasitikėjimą, kuris buvo mažiausias per devynerius metus.

Italijos ekonomika krito 0,1 proc. per trejus pirmuosius 2003 m. mėnesius, ir ekspertų teigimu, po gegužės mėnesio gamybos rezultatų antrojo ketvirčio prognozės yra gana niūrios.

Per visus 2003 metus Italijos vyriausybė prognozuoja 1 proc. augimą, nors tikimasi, kad artimiausiu metu valdžia sumažins savo augimo prognozes.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų