REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Haris Poteris (Harry Potter) nėra homoseksualus. Tokį paaiškinimą paskelbė jo autorė Joanne K. Rowling (Džoana K. Rouling). Kaip pirmadienį (07.14) parašė Didžiosios Britanijos laikraštis "Daily Mirror", rašytoja taip reagavo į naują jos populiarių knygų apie burtininką mokinį interpretaciją.

REKLAMA
REKLAMA

JAV kritikas Michaelas Bronski (Maiklas Bronskis) neseniai paskelbė manąs, kad H. Poterio nuotykiai yra homoseksualaus atstumtojo istorija. Knygose tariamai yra daugybė užuominų apie pradedančiojo burtininko lytinę orientaciją. Kaip kitaip paaiškinti, kodėl pirmojoje knygoje miesčioniški giminaičiai jį uždaro kamarėlėje po laiptais, retoriškai klausia JAV kritikas.

REKLAMA

"Jau perskaičius pirmuosius puslapius man pasidarė aišku, kad čia kalbama apie maištą prieš visuotinai priimtą įprastinį gyvenimo būdą, - aiškino M. Bronskis. - Daug gėjų, kuriuos pažįstu, skaito tokio pobūdžio knygas, atspindinčias jų tikruosius išgyvenimus".

J. K. Rowling atstovė atsisakė oficialiai komentuoti šią versiją. Tačiau rašytojai artimi šaltiniai citavo ją pasakius: "Keista, ką kai kurie žmonės sugeba įžvelgti. Atitinkami teiginiai yra visiškai nepagrįsti".

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų