REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje šeštadienį vidurnaktį K araliaus Mindaugo tilto atidarymo iškilmių proga rengiamas įspūdingas ugnies, muzikos bei pirotechninių efektų ir fejerverkų reginys "Upė sveikina tiltą".

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė ryšių su visuomene agentūra "Acta publica", renginio metu didžiausias dėmesys bus sutelktas į Neries upę, kuri skęs įvairiaspalviame rūke, vėliau virs žvaigždėtu dangumi.

REKLAMA

Upės viduryje įrengtame vandens ekrane bus rodomos vaizdo projekcijos. Vidurnaktį dangų nušvies bendrovės "Blikas" rengiamas vidurnakčio fejerverkas.

Po vidurnakčio atidarytu Karaliaus Mindaugo tiltu pravažiuos naujieji penktos klasės BMW automobiliai, lydimi pirotechnikos, šviesos bei muzikos efektų.

Renginio režisierius yra Ramūnas Marcinkus, apšvietimo ir pirotechnikos režisūrą sukūrė dailininkas Aurimas Vosylius. Įspūdingos muzikos, šviesos ir pirotechnikos sintezės techniniu įgyvendinimu rūpinasi viešoji įmonė "Centrinė kūrybos studija".Transportas naujuoju tiltu galės važiuoti sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Naujasis Karaliaus Mindaugo tiltas taps T.Vrublevskio gatvės tęsiniu ir įsilies į Rinktinės gatvę. Tiltu bus patogu nuo Katedros aikštės pasiekti Vilniaus koncertų ir sporto rūmus.

Vyriausybė šiam tiltui statyti ir aplinkinėms gatvėms tvarkyti skyrė 37,5 milijono litų.101 metro ilgio tiltas yra arkinės konstrukcijos, metalinis. Visas tilto plotis yra 19,75 metrai, iš kurių važiuojamoji dalis - 11,25 metrų pločio .

Specialistai mano, jog naujasis tiltas ne tik pagerins susisiekimą tarp Senamiesčio ir dešiniojo Neries kranto, bet ir spręs automobilių parkavimo Vilniaus mieste problemą. Automobilius palikę dešiniajame Neries krante, vilniečiai per tiltą pateks į centrinę miesto dalį.

Be Karaliaus Mindaugo tilto Vilniuje yra dar 33 tiltai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų