REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artimiausią savaitgalį, liepos 4-6 dieną, Vilniuje, Policijos departamento Mokymo centro šaudykloje, vyksiančiose jau šeštosiose tarptautinėse skrendančių taikinių šaudymo varžybose dėl "Žalgirio" Didžiojo prizo laukiamas rekordinis sportininkų iš užsienio skaičius - per 40 šaulių iš šešių valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

Prie jų prisijungs apie 20 lietuvių, todėl varžybų lygis bus aukščiausias iš kada nors buvusių.

REKLAMA

"Manome, kad šįkart varžybos vyks tikrai geros konkurencijos sąlygomis, nes daugumai atvykstančių sportininkų jos bus kaip svarbus pasirengimo etapas prieš Europos čempionatą, kuris vyks liepos 29 - rugpjūčio 2 dieną Čekijoje", - mano Lietuvos šaudymo sąjungos generalinis sekretorius Vytautas Blonskis. Jo teigimu, Europos čempionatuose vyks itin aštri kova dėl vienų iš paskutinių kelialapių į Atėnų olimpines žaidynes.

Vilniaus šaudykloje rungtyniaus ir Sidnėjaus olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė, kuri jau turi teisę startuoti Atėnuose, pernai tapusi pasaulio vicečempione.

REKLAMA
REKLAMA

Tapti olimpiečiu turi vilčių ir geriausias Lietuvos šalys Ronaldas Račinskas, tačiau tam Europos čempionate reikės patekti bent į dešimtuką.

Varžybose dėl "Žalgirio" Didžiojo prizo šauliai tradiciškai rungtyniaus tranšėjinėje ir apvalioje aikštelėse absoliučioje ir mėgėjų įskaitose. Šeštadienį įvyks atrankos varžybos, pagal kurių rezultatus sekmadienį bus kovojama dėl galutinių vietų A ir B grupėse.

Turnyro prizų fondas, įskaitant pinigines premijas ir daiktinius prizus, sieks beveik 20 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį šaudykloje surengtoje spaudos konferencijoje varžybų organizaciniam komitetui vadovaujantis V. Blonskis kaip visada pasiūlė išmėginti akies taiklumą ir žurnalistams. Tranšėjinėje aikštelėje geriausiai sekėsi "Respublikos" žurnalistui Sauliui Ramoškai, kuris numušė 7 lėkšteles iš 10, o apvalioje aikštelėje Modestas Krukauskas ("Sportas") pataikė 4 kartus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų