REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos įmonės yra pasirengusios dalyvauti Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko rengiamame konkurse dėl Ignalinos atominės elektrinės reaktorių uždarymo. Taip rašoma prezidentui Rolandui Paksui adresuotame Prancūzijos prezidento Jacques’o Chiraco (Žako Širako) laiške.

REKLAMA
REKLAMA

"Mes taip pat esame pasirengę bendradarbiaujant nagrinėti naujo reaktoriaus pastatymo galimybes", - sakoma Prancūzijos vadovo laiške.

REKLAMA

Be to, J. Chiracas išreiškė paramą R. Pakso pasiūlymui sukurti dvišalę komisiją, kuri nagrinėtų su šiuo projektu susijusius klausimus.

Savo laiške Prancūzijos vadovas taip pat sakė remiąs Lietuvos pastangas gauti Europos finansavimą kelių ir geležinkelių transporto infrastruktūros, jungiančios Lietuvą per Lenkiją su Vakarų Europa, projektams.

J. Chiracas pažymėjo pritariąs Lietuvos svarstymams tęsti Rusijos ir Europos Sąjungos dialogą.

REKLAMA
REKLAMA

"Labai svarbu užmegzti su Maskva ilgalaikius savitarpio pasitikėjimo santykius, padedant Rusijos valdžiai kurti teisinę valstybę ir modernizuoti šalį", - rašome Prancūzijos Prezidento laiške.

J. Chiracas pasidžiaugė, kad jau išspręstas tranzito iš Kaliningrado klausimas, todėl atsiveria galimybės regiono ekonomikos plėtrai.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų