REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus pasipiktino dabartinio prezidento Rolando Pakso atstovo spaudai pareiškimu, kuris vadinamas prasilenkiančiu su demokratijos principais.

REKLAMA
REKLAMA

Žurnalistams antradienį (07.15) komentuodamas R. Pakso ir vidaus reikalų ministro Virgilijaus Bulovo susitikimo detales, prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas, be kita ko, pažymėjo, kad policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius yra paskirtas ne "šito prezidento".

REKLAMA

"Vakarykštis prezidento Rolando Pakso atstovo spaudai Rosvaldo Gorbačiovo pareiškimas, kad generalinis komisaras V. Grigaravičius yra paskirtas ne "šito prezidento", prasilenkia su demokratijos ir civilizuotos valstybės principais", - trečiadienį (07.16) BNS sakė V. Adamkaus referentas Audrius Penkauskas.

A. Penkausko teigimu, prezidentas V. Adamkus generalinį komisarą paskyrė atsižvelgdamas į tuometinės Vyriausybės teikimą, vertindamas V. Grigaravičių kaip sąžiningą, kovose su nusikaltėliu pasauliu pasižymėjusį pareigūną.

REKLAMA
REKLAMA

"Valdas Adamkus remia ryžtingus generalinio komisaro darbus ir linki kuo geriausios sėkmės kovoje su Kauno nusikaltėliais", - sakoma A. Penkausko pranešime.

V. Grigaravičius policijos generaliniu komisaru paskirtas 2001 vasarį tuometinio prezidento V. Adamkaus. Policijos vadovą prezidentas skiria ir atleidžia vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu. Skiriant V. Grigaravičių, jo kandidatūrą teikė tuometinis premjeras R. Paksas.

Praėjusią savaitę viešu pareiškimu karą Kauno nusikaltėliams paskelbęs V. Grigaravičius vidaus reikalų ministro buvo sukritikuotas už politikavimą ir per didelį "savęs sureikšminimą".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos vadovas praėjusį penktadienį išplatino kreipimąsi į Kauno gyventojus, prašydamas nuo nusikaltėlių nukentėjusius asmenis pagalbos kreiptis į jį asmeniškai. Be to, jis paragino Kaune veikiančių nusikalstamų grupuočių narius "kol ne vėlu" atsiriboti nuo nusikalstamo pasaulio.

Praėjusią savaitę pasklido gandai, esą prezidentas ruošiasi atstatydinti V. Grigaravičių. Tačiau R. Paksas priekaištų konkrečiai V. Grigaravičiui nepareiškė, pabrėždamas, kad atsistatydinti privalės nekompetentingi pareigūnai. Vėliau Prezidentūra griežtai atsiribojo nuo gandų apie generalinio komisaro atstatydinimą.

REKLAMA

Balandį policijos vadovas buvo laikinai nušalintas nuo darbo, kilus skandalui, esą jis žinojęs apie tariamą neteisėtą duomenų rinkimą apie šalies vadovus ir aukščiausius teisėsaugos pareigūnus.

Tąkart V. Grigaravičius sulaukė didžiulio visuomenės ir policijos pareigūnų palaikymo, skandalas subliūško, o nepagrįstai generalinį komisarą apkaltinęs vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis atsistatydino.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų