REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministras Virgilijus Bulovas karą Kauno nusikaltėliams paskelbusį policijos generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių apkaltino politikavimu ir per dideliu "savęs sureikšminimu".

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu generalinis komisaras mažiau politikuotų. Problema yra ta, kad generalinis komisaras turi užsiimti konkrečia veikla, nedaryti tokių pareiškimų", - antradienį (07.15) po susitikimo su prezidentu Rolandu Paksu žurnalistams sakė ministras.

REKLAMA

Policijos vadovas praėjusį penktadienį išplatino kreipimąsi į Kauno gyventojus, prašydamas nuo nusikaltėlių nukentėjusius asmenis pagalbos kreiptis į jį asmeniškai. Be to, jis paragino Kaune veikiančių nusikalstamų grupuočių narius "kol ne vėlu" atsiriboti nuo nusikalstamo pasaulio.

Ministras V. Bulovas teigė neigiamai vertinąs tai, kad generalinis komisaras viešai paskelbė asmeninį telefono numerį ir "save sureikšmino" kovoje su nusikalstamumu. "Šitas kreipimasis, kad "aš padarysiu, aš padarysiu", kartais kelia šiokių tokių abejonių, nes tai rodo, kad vadovas turėtų kitaip žiūrėti į savo pareigas", - sakė V. Bulovas.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro teigimu, kreipimąsi derėjos skelbti ne policijos vadovo, o visos policijos vardu, nes, anot V. Bulovo, "nei generalinis komisaras, nei ministras tiesiogiai akcijų nedaro".

Paklaustas, kodėl į susitikimą su prezidentu nepakviestas policijos vadovas, ministras sakė, kad ne nuo jo priklausantis pasirinkimas. V. Bulovas pažymėjo šiuo metu nematąs kandidatūros, kuri pakeistų generalinio komisaro poste V.Grigaravičių ir "staigiai viskas pasikeistų".

Tuo tarpu prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas žurnalistus tikino, kad prezidento ir ministro susitikimo tikslas buvo atkreipti ministro ir visos Vyriausybės dėmesį į viešąją tvarką ir žmonių saugumą, nes prezidento susirūpinimą kelia įsiplieskiantys "įtampos židiniai" Raseiniuose, Palangoje, Širvintose, Telšiuose, numanomas maniako siautėjimas Pietvakarių Lietuvos kaimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Ministras tiesiogiai atsakingas už būtinas reformas ir pasikeitimus, ne tik policijos atsakomybės, bet ir kitose vidaus reikalų ministro kuruojamose srityse", - BNS sakė R. Gorbačiovas.

Jo teigimu, "esmė - ne generalinio komisaro personalija, prezidentui rūpi pokyčiai ir rezultatai, kad būtų užtikrintas visuomenės saugumas ir viešoji tvarka".

Policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu penkerių metų kadencijai skiria ir atleidžia prezidentas. V. Grigaravičių 2001 metų vasarį į policijos vadovo pareigas tuometinis prezidentas Valdas Adamkus.

REKLAMA

Paklaustas, kaip prezidentas vertina policijos vadovo kreipimąsi į Kauno gyventojus, R. Gorbačiovas sakė, kad jis gali būti vertinamas kaip "naujų kovos su nusikalstamumu formų ieškojimas". "Jeigu situacija pasikeis ir tai padės, tebūnie būna 10, 20 tų pareiškimų. Svarbu, kad situacija pasikeistų", - sakė prezidento atstovas spaudai.

Praėjusią savaitę pasklido gandai, esą prezidentas ruošiasi atstatydinti V. Grigaravičių. Tačiau R. Paksas priekaištų konkrečiai V. Grigaravičiui nepareiškė, pabrėždamas, kad atsistatydinti privalės nekompetentingi pareigūnai. Vėliau Prezidentūra griežtai atsiribojo nuo gandų apie generalinio komisaro atstatydinimą.

REKLAMA

Balandį policijos vadovas buvo laikinai nušalintas nuo darbo, kilus skandalui, esą jis žinojęs apie tariamą neteisėtą duomenų rinkimą apie šalies vadovus ir aukščiausius teisėsaugos pareigūnus.

Tąkart V. Grigaravičius sulaukė didžiulio visuomenės ir policijos pareigūnų palaikymo, skandalas subliūško, o nepagrįstai generalinį komisarą apkaltinęs vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis atsistatydino.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų