REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienas iš trijų sostinės vicemerų postų turėtų atitekti 62 metų socialdemokratui Gediminui Paviržiui, kurį per birželio 25-osios rinkimus dviejų balsų persvara nurungė 35 metų Liberalų ir centro sąjungos (LCS) vadovas Artūras Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA

G. Paviržio kandidatūra bus teikiama per trečiadienį (07.16) planuojamą Vilniaus savivaldybės tarybos posėdį, jeigu politinių partijų vadovai ir tarybos frakcijų nariai pritars posėdžio išvakarėse parengtam susitarimui dėl valdančiosios koalicijos bendradarbiavimo su socialdemokratais.

REKLAMA

Kaip sakė vienas iš vicemerų, LCS atstovas Algimantas Vakarinas, tai būtų ne valdančiosios koalicijos išplėtimas, bet esamos koalicijos bendradarbiavimo sutartis su opozicijos atstovais. A. Vakarino teigimu, pats G. Paviržis sutinka tapti vicemeru. Tuo tarpu Socialdemokratų frakcijos vadovas Rimantas Vaitkus antradienį sakė manąs, kad apie konkrečią trečiojo vicemero kandidatūrą kalbėti dar anksti, kol parengtasis bendradarbiavimo susitarimas neaptartas išsamiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau skelbta, liepos 2-ąją surengtame posėdyje Vilniaus savivaldybės taryba paskyrė du vicemerus iš valdančiosios koalicijos - A. Vakariną ir konservatorių Kęstutį Masiulį - o dėl trečiojo vicemero nutarė derėtis su opozicijoje esančia Socialdemokratų frakcija.

Trečiadienio posėdyje taip pat turėtų būti skiriamas Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius, jo pavaduotojai, svarstoma Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Kolegijos bei tarybos komitetų sudėtis.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų