REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visuomenė ir žiniasklaida turėtų pasmerkti padorumo neturinčius politikus, teigia Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, žurnalistų klausiamas apie kai kurių politikų įtariamus ryšius su nusikalstamomis grupuotėmis, A. Paulauskas pareiškė pirmadienį (07.07) po susitikimo su prezidentu Rolandu Paksu ir premjeru Algirdu Brazausku.

REKLAMA

"Formaliai kažkokio įstatymo jie ir nepažeidžia, jeigu bendrauja, gyvendami viename kieme ar viename mieste, bet jeigu jie tarpininkauja, bando daryti įtaką teisėsaugos institucijoms, kad palengvintų padėtį ar kažką padėtų, be abejo, čia susikerta viešieji ir privatūs interesai", - sakė A. Paulauskas.

Birželį Valstybės saugumo departamentas (VSD) prokuratūrai perdavė medžiagą apie Lietuvos laisvės sąjungos lyderio Vytauto Šustausko bandymus daryti įtaką Kauno nusikaltėlių autoritetu laikomo Henriko Daktaro sūnui Enrikui iškeltos baudžiamosios bylos eigai.

REKLAMA
REKLAMA

VSD žiniomis, įtariamojo tėvas Henrikas Daktaras ieškojo įvairių kontaktų ir bendravo su asmenimis, galinčiais "reikiama" vaga pakreipti jo sūnaus bylos eigą, tarp tų asmenų yra ir Seimo narys Vytautas Šustauskas.

A. Paulauskas sakė, kad kai tik prokuratūra baigs tyrimą, bus nuspręsta, ar parlamentaras padarė kokių nors įstatymo pažeidimų.

"Jeigu Seimo narys pažeidė įstatymą, mes turime tam tikrų poveikio priemonių", - sakė parlamento vadovas.

Tačiau A. Paulauskas taip pat pridūrė, kad politikui nevertėtų bendrauti su įtartinais asmenimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Politikui reikėtų apsiriboti nuo tokių visokių įtartinų ir jį kompromituojančių ryšių ir santykių", - sakė Seimo pirmininkas.

A. Paulauskas taip pat pažymėjo, kad yra "politikų, kurie galbūt iš to ir daro savo autoritetą, kad nieko nepaiso, nėra jokių jiems moralės normų".

"Ir čia griežtesnis turėtų būti visuomenės žodis ir tos pačios žiniasklaidos. Jeigu žmogus gali sau viską leisti ir už tai jo niekas net nepasmerkia, o netgi sutinka su ovacijomis, tai jį gal net paskatina", - kalbėjo Seimo pirmininkas.

"Visuomenė turi netoleruoti tokių dalykų ir pasmerkti, viešai pasakyti, ir reaguoti viešai. Moralės dalykai nelabai reglamentuojami įstatymai. Padorumo kiekvienas turi turėti", - sakė A. Paulauskas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų