REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penki moksliškai pagrįsti argumentai ir negailestinga išvada vaikams, kuriuos kasmet per Kalėdas be sąžinės graužaties mulkina tėvai.

REKLAMA
REKLAMA

1. Nė vienas šiaurinis elnias nemoka skraidyti. Bet, būkime sąžiningi, mes dar neištyrėme 300 000 gyvų organizmų. Ir dauguma iš jų bakterijos. Žinoma, šis faktas dar nereiškia, kad viena iš jų gali būti skraidantis šiaurinis elnias.

REKLAMA

2. Žemėje gyvena 2 milijardai vaikų (žmonės iki 18 metų). Kalėdų Senelis neina pas musulmonų, hinduistų, žydų ir budistų vaikus. Vadinasi, galime atmesti 81,1 procento. Lieka 378 milijonai vaikų. Tarkim, kad kiekvienoje šeimoje yra po 3 vaikus. Gauname 126 milijonus šeimų. Tarkime, kad kiekvienoje iš jų yra tik vienas vaikas, nusipelnęs dovanelės.

3. Kalėdų Senelis turi 31 valandą, kad pristatytų dovanėles. Tai lemia laiko skirtumas ir Žemės judėjimas. Taigi jis turi aplankyti 1129 šeimas per sekundę. Todėl jis gali skirti mažiau nei 1/1000 sekundės tam, kad sustotų, išsiropštų iš vežimo, įšoktų į kaminą, padėtų dovanėlę, išlįstų atgal pro kaminą, užsiropštų ant vežimo ir skristų toliau iki kito namo. Tarkim, kad atstumas tarp namų yra 1,3 kilometro, tuomet jam reikia nuskristi tik 81 milijoną kilometrų. Tačiau mes dar nepaminėjome, kad per 31 valandą Senelis turi daryti viską, ką ir normalūs žmonės. Valgyti ir atlikti gamtinius reikalus. Norėdamas suspėti jis turi judėti 734 kilometrų per sekundę greičiu. Palyginimui: pati greičiausia žmogaus išrasta mašina "Ulysses" palydovas juda 41 kilometro per sekundę greičiu, o vidutinis šiaurinis elnias gali nubėgti 24 kilometrus per valandą.

REKLAMA
REKLAMA

4. Dabar apžvelkime dovanėles. Jeigu kiekvienas vaikas gautų vidutinio svorio (1,8 kg) "Lego" dėžutę, vežimas svertų 226 800 tonų, be Kalėdų Senelio, kuris, pagal sklandančius gandus, yra labai labai storas. Vidutinis šiaurinis elnias patempia 226 kilogramus, o jo vidutinė masė - apie 113 kg. Tarkim, kad skraidantys elniai dešimt kartų stipresni. Taigi mums reikės 100 354 elnių, o ne 6-8, su kuriais Senelis, anot tų pačių gandų, ir važinėja. Jeigu elniai išsirikiuotų 2 eilėmis ir būtų vienas nuo kito 2,5 metro atstumu, tai vežimo ilgis siektų 125 kilometrus ir 443 metrus. Kuo daugiau elnių, tuo sunkesnis vežimas. Su elniais viskas svertų 238 140 tonų. Palyginimui: laivas "Queen Elizabeth" lengvesnis tris kartus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Taigi kūnas, sveriantis 238 140 tonų, juda 734 kilometrų per sekundę greičiu. Trinties jėga, atsirandanti dėl tokio judėjimo, akimirksniu padegs šiaurinius elnius. Tuo metu kiekvienas elnias išskirs 14,3 kvintilijonus energijos, kuri sudegins ne tik elnius, bet ir vežimą. Kalėdų Senelis su savo skraidančiais objektais susinaikins per 4,26 tūkstantąja dalį sekundės.

Išvada: Jeigu kada Kalėdų Senelis ir egzistavo, tai greičiausiai jis jau miręs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų