REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė Rusijos parlamente priimtus įstatymus, kuriais ratifikuojama readmisijos sutartis su Lietuva. Kaip skelbiama Rusijos prezidento interneto svetainėje, šiuos dokumentus V. Putinas pasirašė penktadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos parlamento aukštieji rūmai - Federacijos Taryba - readmisijos sutartį ratifikavo birželio 25 dieną, žemieji rūmai - Valstybės Dūma - birželio 18-ąją.

REKLAMA

Susitarimas dėl nelegaliai atvykusių asmenų grąžinimo (readmisijos) buvo pasirašytas gegužės 12 dieną Vilniuje. Lietuvos Seimas readmisijos sutartį ratifikavo gegužės 29 dieną.

Užsienio reikalų ministerijoje informavo BNS, kad sutartis įsigalios liepos pabaigoje.

Lietuva yra pirmoji ir kol kas vienintelė valstybė, su kuria Rusija pasirašė susitarimą dėl readmisijos.

Šis dokumentas bus taikomas ne tik nelegaliai į Lietuvos ir Rusijos teritorijas atvykusiems šių šalių asmenims, bet ir trečiųjų valstybių piliečiams, patekusiems į Lietuvą iš Rusijos teritorijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirašyti susitarimą dėl readmisijos ir ratifikuoti sienos sutartį Rusija įsipareigojo pernai derėdamasi su Europos Sąjunga (ES) dėl Rusijos piliečių tranzito į Kaliningrado sritį ir iš jos per Lietuvos teritoriją.

Tačiau praėjusių metų lapkričio 11 dieną ES ir Rusijos pasirašytoje deklaracijoje Rusija įsipareigojo, kad readmisijos sutartis su Lietuva bus pasirašyta ir pradės galioti iki liepos 1 dienos, kai buvo pradėti išdavinėti supaprastinti kelionės tranzitu per Lietuvą dokumentai.

Nuo vasario 1 dienos Lietuva sugriežtino pasų režimo reikalavimus tranzitu vykstantiems piliečiams. Tokia tvarka įvesta siekiant, kad Rusijos piliečių tranzitas per Lietuvos teritoriją nesukliudytų šaliai prisijungti prie Šengeno erdvės.

Šengeno sutartis reglamentuoja laisvą judėjimą per sienas tarp jos dalyvių.

Lietuva kitąmet tikisi tapti visaverte ES nare, o apie 2006-2007 metus - prisijungti prie Šengeno sutarties.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų