REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno nusikalstamo pasaulio autoritetai daro įtaką Seimo nario Vytauto Šustausko vadovaujamai Lietuvos laisvės sąjungai (LLS), ketvirtadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

REKLAMA
REKLAMA

"Yra informacijos, kad V.Šustauskas kai kurių asmenų narystės savo partijoje galimas kandidatūras aptarinėja kartu su kauniečiu Henriku Daktaru. Tai, kad LLS gretas papildo ir žmonės su H.Daktaro rekomendacijomis arba jo aplinkos pritarimu, mums kelia didelį susirūpinimą", - dienraščiui tvirtino Valstybės saugumo departamento (VSD) generalinio direktoriaus pavaduotojas Arvydas Pocius.

REKLAMA

Saugumo pareigūno teigimu, ryškėja atstovaujamosios valdžios bei nusikalstamo pasaulio atstovų susiliejimo tendencija.

"Tai galimas pavojus ir nacionaliniam saugumui", - sakė A.Pocius.

VSD vadovo pavaduotojas taip pat patvirtino žinias, jog pasitelkiant H.Daktarą yra bandoma daryti įtaką ir kai kurių Kauno miesto tarybos narių sprendimams.

"Kokie sprendimai? Galima pasakyti taip: įvairios finansinės ataskaitos, įvairūs verslo aspektai, verslo finansavimas", - sakė A.Pocius.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Kauno tarybos narys yra ir H.Daktaro sūnus 21 metų Enrikas Daktaras, atstovaujantis LLS.

Generalinė prokuratūra trečiadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl VSD surinktos medžiagos apie asmenis, įtariamus bandžius trukdyti narkotikų kontrabandos ir padirbtų pinigų bylos tyrimą.

Šioje byloje vienas įtariamųjų yra E.Daktaras.

VSD žiniomis, įtariamojo tėvas H.Daktaras ieškojo įvairių kontaktų ir bendravo su asmenimis, galinčiais "reikiama" vaga pakreipti jo sūnaus bylos eigą, tarp tų asmenų buvo ir V.Šustauskas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų