REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jurbarko rajone senovinį malūną įsigijęs archeologas pasiskundė, kad pastatą susprogdino nežinomi vandalai, tačiau paaiškėjo, kad pasenusį statinį teisėtai policijos prašymu nugriovė karo inžinieriai.

REKLAMA
REKLAMA

Rupeikių kaime Šimkaičių seniūnijoje esantį senovinį malūną už 500 litų iš žemės sklypo savininko nusipirkę senienų išsaugojimo entuziastai -archeologas Zenonas Baubonis ir jo bendramintis Algimantas Galinskas - norėjo jį restauruoti ir perkelti į Vilniuje kuriamą senųjų amatų muziejų. Tačiau juos sukrėtė šią savaitę gauta žinia, kad jųdviejų pirkinys išlėkė į orą.

REKLAMA

Nuvykę į kaimą, vyrai malūno vietoje rado tik kelis nudegusius rąstus. Apklausti Rupeikių gyventojai vyrams tvirtino, kad malūną prieš mėnesį esą susprogdino iš Tauragės atvykę kariai.

"Karvę toje pat pievoje ganęs kaimietis papasakojo, kad prieš gerą mėnesį prie malūno visureigiais suvažiavo kariai ir, paliepę patraukti karvę, malūną susprogdino", - BNS trečiadienį sakė Z.Baubonis.

Pasak jo, senukas dar spėjo atvykėliams pasakyti, kad malūno sprogdinti negalima, nes jis turi šeimininką, tačiau šie į kaimiečio kalbas nekreipę dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

"Piktadaryste" buvo įtartas Tauragės rajone Sakalinės kaime dislokuotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotas pėstininkų batalionas, kurio vadovybė kategoriškai paneigė bet kokį bataliono ryšį su pastato nugriovimu.

Trečiadienio popietę Krašto apsaugos ministerijos vadovai pranešė, kad seną malūną policijos prašymu teisėtai susprogdino Kaune dislokuoto Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono specialistai.

Kaip BNS sakė krašto apsaugos viceministras Jonas Gečas, pernai spalio 29 dieną Lietuvos Vyriausybė nutarimu Nr.1705 pripažino Lietuvos policijos Mokymo centro Kauno biurui priklausantį pastatą nusidėvėjusiu ir rekomendavo jį nugriauti. Vyriausybės nutarime objektas įvardijamas kaip "medžiotojų namelis Birbiliškių girininkijoje".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Malūnas susprogdintas, remiantis šių metų gegužę Lietuvos policijos Mokymo centro Kauno biuro ir Inžinerijos bataliono pasirašyta sutartimi - policijai paprašius kariškių pagalbos nugriauti pastatą", - sakė viceministras J.Gečas.

Trečiadienio popietę pats Z.Baubonis BNS pranešė buvęs suklaidintas.

"Malūną man pardavė žmogus, kuris neturėjo teisės tai padaryti. Kadangi pirkau malūną nukėlimui, nelabai ir gilinausi į nuosavybės reikalus", - sakė Z.Baubonis.

"Važiuosiu, pasišnekėsiu su pardavusiu žmogumi. Nerūpi man tie 500 litų. Apmaudu, kad ir pats apsikvailinau, ir Krašto apsaugos ministeriją į nepatogią padėtį pastačiau", - sakė archeologas.

A.Galinsko teigimu, malūnas buvo maždaug 8 metrų aukščio ir 5 metrų pločio, labai retos tokiems statiniams - kvadrato formos. Pučiant vėjui malūnas sukdavosi visu korpusu.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų