REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelių tiesimo ir remonto bendrovė "Panevėžio keliai" gali pirkti "Skanska statybą" - 100 proc. antrinės tarptautinės kompanijos "Skanska" įmonės Lietuvoje akcijų, ketvirtadienį (07.03) nusprendė Konkurencijos taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Konkurencijos taryba po posėdžio pranešė nustačiusi, kad numatoma koncentracija nesukurs ir nesustiprins dominuojančios padėties ir dėl to nebus itin apribojama konkurencija atitinkamose prekių rinkose.

REKLAMA

Šios koncentracijos tikslingumas, jos dalyvių teigimu, yra kelti darbuotojų kvalifikaciją, taikyti statybose pažangesnius metodus bei perimti patirtį, siekiant ateityje pagerinti ekonominius ir gamybinius bendrovių rodiklius.

Kiek "Panevėžio keliams" kainuos antrinės "Skanska" bendrovės akcijos, neskelbiama, taip pat smulkiau nedetalizuojamos kitos sandorio sąlygos. Įsigijus "Skanska statybą", ji ir toliau veiks kaip atskira bendrovė, tik bus pakeistas jos pavadinimas.

REKLAMA
REKLAMA

"Skanska" antrinė įmonė Lietuvoje veikia nuo 1994 metų. Apie planus pasitraukti iš statybų verslo Lietuvoje "Skanska" paskelbė šių metų pradžioje, užtikrindama, kad baigs pradėtus objektus ir įvykdys visus įsipareigojimus verslo partneriams. Švedijos kompanija taip pat traukiasi iš statybos verslo Latvijoje ir Vengrijoje, atsisako gyvenamųjų namų statybos JAV, apriboja verslą Pietų Amerikoje.

Didžiausi "Skanska statyba" projektai Lietuvoje - Vilniaus miesto savivaldybės pastato dešiniajame Neries krante statyba, taip pat didelė privačių namų Romų gyvenvietė Klaipėdos rajone. Bendrovė yra pasirašiusi 32,5 mln. litų vertės sutartį su nekilnojamojo turto plėtros kompanija "Hanner" dėl prekybos centro "Europa" statybos Vilniuje.

"Skanska statybą" perkantiems "Panevėžio keliams" Lietuvoje dar priklauso 49,8 proc. "Panevėžio statybos tresto" akcijų. Įstatinis "Panevėžio kelių" kapitalas - 1,868 mln. litų, vienos akcijos nominalas - 1 litas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų