REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinė Kauno pilyje vyksiančio Mindaugo karūnavimo 750-ajam jubiliejui skirto Pažaislio festivalio spektaklio "Mindaugas. Vorutos vilkolakis" idėja - parodyti žmogaus istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė pastatymo režisierius Vytautas Grigolis, siekiant perteikti ne tik pirmojo ir vienintelio Lietuvos monarcho - brandaus politiko paveikslą, bet ir pasekti jo asmenybės vystymąsi, spektaklyje sumanyti net trys karaliai - mažasis Mindaugas, Mindaugas-vyriausiasis kunigaikštis ir karalius Mindaugas.

REKLAMA

Penktadienį Kauno pilyje ir sekmadienį Plungėje prie Oginskių rūmų būsimą valdovą vaidins Ugnius Litvinskis, vyriausiuoju kunigaikščiu tapusį - Evaldas Jaras, brandžiausią - Vytautas Rumšas.

Draminėje kompozicijoje pagal trijų autorių kūrybą - Justino Marcinkevičiaus "Mindaugą", Vinco Krėvės "Mindaugo mirtį" bei "Šarūną" ir Martino Zyverto "Valdžią" vaidins 14 Vilniaus ir Kauno teatrų aktorių. Spektaklių kostiumų dailininkė - Virginija Idzelytė, scenografas - Algis Garbačiauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės šventei skirtus teatro reginius po atviru dangumi - lietuviškos dramaturgijos pastatymus Kauno pilyje kartu su Pažaislio festivaliu 1996 metais pradėjo režisierė Irena Bučienė. Mirus režisierei, jau antrus metus tradiciją tęsia ne vieną vaidmenį šiuose spektakliuose atlikęs V.Grigolis.

V.Rumšo teigimu, šis jubiliejiniais metais jo kuriamas Mindaugas įkūnija žmonių lūkesčius matyti turintį didelę idėją ir bandantį ją įgyvendinti žmogų, tikrą asmenybę, herojų, nemąstantį apie "barščius, pinigus ir visa kita, kas taip slegia".

Mindaugo karūnavimo jubiliejui skirti renginiai prasidėjo birželio 28-ąją Lietuvos sporto žaidynių atidarymu ir baigsis liepos 12-ąją. Pagrindiniai šventės renginiai vyks liepos 6-ąją.

1253 metais Mindaugo karūnavimas padėjo pamatus istoriniam Lietuvos įsitvirtinimui ir išlikimui.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų