REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos šachmatų federacija (LŠF) dėl įsiskolinimo Tarptautinei šachmatų federacijai (FIDE) sulaukė pirmojo perspėjimo - FIDE reitinge nuo liepos 1 dienos nebeskelbiamos Lietuvos šachmatininkų pavardės.

REKLAMA
REKLAMA

"Panikai pagrindo nėra. Tai tik įspėjimas" - ketvirtadienį Eltai teigė LŠF prezidentas, Seimo narys Julius Sabatauskas. Pasak jo, pinigai, kurie turi būti pervesti į FIDE sąskaitą, jau rasti, tik dar nepasiekė šalies federacijos.

REKLAMA

J. Sabatauskas sakė, kad antradienį iš FIDE gautame laiške teigiama, jog lietuvių reitingai nebus skelbiami, kol šalies federacija nepadengs įsiskolinimo, kurį sudaro 4 tūkst. Šveicarijos frankų (beveik 9 tūkst. litų). LŠF vadovas tvirtino, kad ši suma susidarė nesumokėjus narystės ir dalyvavimo FIDE varžybose mokesčių už 2001 ir 2002 metus.

J. Sabatauskas pažymėjo, kad įsiskolinimą LŠF turi padengti iki liepos pabaigos, tačiau padedant rėmėjams tai bus padaryta jau artimiausiomis dienomis.Jei įsiskolinimas nebūtų grąžintas, LŠF grėstų narystės Tarptautinėje šachmatų federacijoje sustabdymas, o tai reiškia, kad mūsų šalies šachmatininkai negalėtų dalyvauti svarbiausiose varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, liepos 1-osios FIDE reitinge yra dviejų Lietuvos atstovų pavardės - moterų reitinge 19-ta įrašyta Europos vicečempionė Viktorija Čmilytė (2453 tšk.), o vyrų reitinge 79-tas yra Eduardas Rozentalis (2616 tšk.). Lietuvos šachmatų lyderiai reitinge figūruoja dėl to, kad patenka į Top-50 ir Top-100.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų