REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienio (07.03) naktį iš tranzitinių per Lietuvos teritoriją vykstančių traukinių nebuvo išlaipintas nė vienas keleivis. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas spaudai Giedrius Mišutis sakė BNS, kad ketvirtadienio naktį per Lietuvą važiavo vienas tranzitinis traukinys - Maskva - Kaliningradas.

REKLAMA
REKLAMA

Visi 285 šiuo traukiniu važiavę Rusijos piliečiai turėjo supaprastintus kelionės geležinkeliu dokumentus.

REKLAMA

Ketvirtadienį per Lietuvą važiuos dar du tranzitiniai traukiniai iš Rusijos į Kaliningradą ir keturi traukiniai iš Kaliningrado į Rusiją.

Pasak G. Mišučio, didžioji dauguma iš Kaliningrado srities važiuojančių Rusijos piliečių turi supaprastintus kelionės dokumentus, daugiau problemų kyla su keliaujančiais į Kaliningrado sritį iš Sankt Peterburgo, Maskvos ir kitų miestų važiuojančiais traukiniais.

Antradienį įsigaliojus naujai tranzito per Lietuvą tvarkai iš traukinių per antradienį ir trečiadienį buvo išlaipinti 107 Rusijos piliečiai, neturėję supaprastintų kelionės dokumentų.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp išlaipintųjų trečiadienį buvo ir didelė grupė vaikų, kurie neturėjo reikalingų dokumentų. Pasak VSAT atstovų, į Baltarusiją grąžinta 23 vaikų grupė Lietuvos ambasadoje Minske gavo bendrą vizą ir pratęsė kelionę į Kaliningrado sritį.

Liepos 1-ąją įsigaliojusi nauja tranzito į ir iš Kaliningrado srities per Lietuvos teritoriją tvarka numato, kad tranzitiniais traukiniais per Lietuvą į Kaliningrado sritį ir iš jos Rusijos piliečiai turi vykti su supaprastintais tranzito geležinkeliu dokumentais. Kitų NVS valstybių piliečiai tranzitui per Lietuvą privalo turėti vizas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų