REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys didžiausios Europos Sąjungos (ES) valstybės - Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija - slapta sudarė "pramonės aljansą", siekdamos būsimuose ES teisės aktuose geriau apginti savo įmonių interesus, teigiama žurnale "Der Spiegel".

REKLAMA
REKLAMA

Aljansą tris mėnesius kūrusios valstybės, anot Vokietijos politikos ir verslo naujienų žurnalo, ateityje sieks įvertinti visų ES teisės aktų poveikį jų įmonėms ir verslui. Be to, Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija sieks stiprinti už konkurenciją atsakingų ES narių ministrų balsą. Šalys pasisako už tai, kad ministrai konsultuotųsi visais įstatymų leidybos klausimais ir rastų bendrą poziciją kuo daugiau su pramone susijusių klausimų.

REKLAMA

Apie trejeto veiklą Europos Komisijai oficialiai dar nepranešta.

Minėtoms trims valstybėms tenka 59 proc. ES bendrojo vidaus produkto, bet Ministrų taryboje jos teturi 33 proc. balsų, pažymi "Der Spiegel".

Naujasis pramonės aljansas veikiausiai susilauks aplinkosaugininkų kritikos, tad jo iniciatorės žada konkrečius pasiūlymus rengti neskubėdamos ir labai atidžiai.

Anot žurnalo, ateityje trejetas, tvirtinantis, kad į pramonės politiką ES nėra žiūrima pakankamai rimtai, ketina kovoti su aplinkosaugininkų grupėmis jų pačių ginklais. Kadangi ekologijos aktyvistams dažnai pavyksta ilgai vilkinti įstatymų priėmimą kalbomis apie tikėtiną jų poveikį aplinkai, tai Berlynas, Paryžius ir Londonas ketina, naudodamiesi ta pačia "poveikio argumentacija", įrodyti, kiek, pavyzdžiui, darbo vietų prarandama atitinkamo įstatymo nepriėmus.

Šių metų rudenį trejetas pradės su pramonės interesų grupėmis svarstyti konkrečius pasiūlymus.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų