REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos oro transporto bendrovė "Lufthansa" ir Šveicarijos "International Air Lines" ketina sudaryti sandorį, kuris turėtų padėti išsilaikyti sunkumus išgyvenančioms Šveicarijos nacionalinėms avialinijoms.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraščio "Le Matin" straipsnyje teigiama, kad "Lufthansa" ir "Swiss" iki kito mėnesio pradžios apsikeis akcijų paketais. "Lufthansa" tikriausiai įsigis nedidelį akcijų paketą bendrovėje "Swiss" su galimybe tapti pagrindine akcininke ateityje, teigiama dienraštyje "Lausanne". Čia neminima, kiek įmonės "Lufthansa" akcijų įsigis "Swiss" kompanija.

REKLAMA

"Swiss" taip pat gaus 375 mln. JAV dolerių injekciją iš Vokietijos banko "Deutsche Bank", kuris yra "Lufthansa" finansuotojas.

"Le Matin" priminė, jog "Lufthansa" sutiko, kad Ciuricho oro uostas išliktų pagrindiniu nacionaliniu oro uostu, o ne vieta, iš kurios skristų maršrutiniai lėktuvai į Vokietijos oro uostus.

Norėdama išsilaikyti bendrovė "Swiss" šį mėnesį jau nutraukė ketvirtadalį skrydžių, įskaitant į Niu Delį, Beižiną, Rio de Žaneirą ir daugelį maršrutų Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

"Swiss" buvo įsteigta ant žlugusios oro bendrovės "Swissair" pamatų, padedant Šveicarijos vyriausybei 2002 metų gegužės mėnesį. Pirmaisiais gyvavimo metais bendrovė prarado 980 mln. frankų (tuo metu 706 mln. JAV dolerių). "Le Matin" teigia, kad šiuo metu ji kiekvieną dieną praranda iki 4 mln. frankų (3 mln. JAV dolerių) ir nepanašu, jog išgyvens šiuos metus.

AP-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų