REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinės filharmonijos kolektyvai pajūryje - Palangoje ir Kuršių nerijoje - pradeda du klasikinės muzikos koncertų ciklus.

REKLAMA
REKLAMA

Liepos 28 - rugpjūčio 6 dieną Palangoje, Gintaro muziejuje, jau trisdešimt trečią kartą klausytojus džiugins "Nakties serenados". Pirmas ir seniausias Lietuvoje vasaros muzikos festivalis jau tapo tradicija. Gamtos palaima, architektūros harmonija ir muzikos žavesys "Nakties serenadose" išsiskleidžia nuostabaus grožio aura, kuri ilgai išlieka žmogaus širdyje.

REKLAMA

"Savo koncertuose laukiame visų, norinčių atitrūkti nuo judrios ir trankios mūsų kasdienybės ritmo monotonijos, nors trumpam rasti atgaivą gražios muzikos glėbyje, dvasios ramybę - savo svajonių ir vilčių pasaulyje", - sako Lietuvos kamerinio orkestro (LKO) meno vadovas ir dirigentas prof. Saulius Sondeckis.

Šiemet prof. S. Sondeckio vadovaujamas LKO parengė šešias koncertų programas. Su orkestru solo gros gerai Lietuvos klausytojams pažįstami ir mėgstami atlikėjai: violončelininkas Vytautas Sondeckis, fleitistai Valentinas Gelgotas ir Violetas Višinskas, smuikininkai Ingrida Armonaitė, Eugenijus Urbonas ir Vilhelmas Čepinskis, kontrabosininkas Arnoldas Gurinavičius ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

Po "Nakties serenadų" Lietuvos kamerinis orkestras išvyks gastrolių į Kostą Riką.

Liepos 28 - rugpjūčio 15 d. Nidos ir Juodkrantės bažnyčiose skambės festivalio "Kuršių nerija" akordai. Šiemet jau penktą kartą rengiamas kamerinės muzikos vasaros festivalis "Kuršių nerija" vilioja mūsų svečius ne tik rudenėjančiais saulėlydžiais, bet ir atliekamais pasaulinio garso kompozitorių kūriniais. "Šis renginys tapo Neringos vasaros kultūrinio gyvenimo dalimi", - sako festivalio globėjas Neringos meras Stasys Mikelis.

"Penkiuose koncertuose Juodkrantėje ir devyniuose Nidoje pateiksime klausytojams devynias skirtingas programas, - pasakojo festivalio meno vadovas Algirdas Vizgirda. - Pagrindinis koncertų atlikėjas - kamerinis ansamblis "Musica humana" (meno vadovas - A. Vizgirda) kartu su chorais "Polifonija" ir "Aidija" bei solistais atliks J. S. Bacho, J. Haydno, W. A. Mozarto kūrinius. Kelių koncertų programos sudarytos istorine tematika. Trys koncertai rengiami naujoje Nidos Marijos krikščionių pagalbos katalikų bažnyčioje.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų