REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dienraščio "Respublika" vyriausiasis redaktorius Vitas Tomkus antradienį (02.04) paprašė Generalinę prokuratūrą iškelti baudžiamąją bylą Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotojui Valerijui Saveljevui, kontaktavusiam su minėtojo dienraščio žurnalistu.

REKLAMA
REKLAMA

Pareiškimo Generalinei prokuratūrai kopijas V. Tomkus antradienio popietę įteikė ir kadenciją baigiančiam Prezidentui Valdui Adamkui bei išrinktajam prezidentui Rolandui Paksui.

REKLAMA

Kaip BNS sakė "Respublikos" vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Frederikas Jansonas, pareiškimo kopijos buvo įteiktos abiem prezidentams dėl to, kad VSD yra atskaitingas prezidento institucijai, be to, šį skandalą bandoma politizuoti, neva ši istorija yra V. Adamkaus ir R. Pakso tarpusavio kovos rezultatas.

Dienraštis "Respublika" praėjusią savaitę pranešė, kad su žurnalistu Virginijumi Gaiveniu susitikęs VSD pareigūnas Valerijus Saveljevas bandė surinkti kompromituojančios informacijos apie minėtą dienraštį ir bulvarinį laikraštį "Vakaro žinios".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak "Respublikos", žurnalistui VSD darbuotojas teigė, esą nurodymas rinkti tokią informaciją atėjęs iš Prezidentūros. Prezidentas V. Adamkus ir VSD generalinis direktorius Mečys Laurinkus paneigė informaciją, o VSD pradėjo tarnybinį patikrinimą.

"Ponas Tomkus, kaip ir kiti "Respublikos" darbuotojai, netiki, kad VSD, jau savaitę atlikdamas tarnybinį patikrinimą ir nieko apie tai neinformuodamas visuomenės, gali objektyviai ištirti savo darbuotojo veiklą", - sakė F. Jansonas.

Prezidento patarėjas Darius Kuolys BNS sakė, kad V. Adamkus perskaitė pareiškimo kopiją, tačiau išsamiau nekomentavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė išrinktojo prezidento atstovas spaudai Aidas Petrošius, R. Paksas, telefonu paprašė generalinį prokurorą Antaną Klimavičių informuoti apie savo sprendimus.

VSD pradėjus incidento tarnybinį patikrinimą, M. Laurinkus žurnalistams sakė, kad, reikalui esant, iškels bylą. Savo pavaldinio veiksmus M. Laurinkus įvertino kaip neprofesionalius, neleistinus ir netinkamus.

M. Laurinkus taip pat yra sakęs, kad įstatymas nedraudžia verbuoti žurnalistus ar rinkti informaciją apie žiniasklaidos priemones.

Dar vieną pareiškimo Generalinei prokuratūrai kopiją V. Tomkus antradienį ketina įteikti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų