REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Vidaus reikalų ministerijos (VRM) generalinis inspektorius nustatė, kad Vilniaus policijos vadovas Erikas Kaliačius pažeidė viešųjų ir privačių interesų derinimo tarnyboje įstatymą, jo nubausti negalima, nes pažeidimai nustatyti per vėlai.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas, ar E.Kaliačius nepažeidė Valstybės tarnybos įstatymo reikalavimų, buvo atliktas po žiniasklaidos pranešimų, kad Vilniaus policijos vyriausiajame komisariate įdarbinti vyriausiojo komisaro giminės ir artimieji.

REKLAMA

Kaip pirmadienį pranešė Lietuvos televizijos Naujienų tarnyba, pats E.Kaliačius neneigia, kad komisariate dirba jo buvusi žmona, vyriausiasis sūnus, dvi seserys, vienos iš jų sūnus ir dukra, brolio sūnus. 2000-aisiais E.Kaliačius įdarbino ir savo naująją draugę, vėliau jos seserį bei sesers sugyventinį.

VRM generalinis komisaras Julius Jasaitis teigia, kad priimdamas į darbą savo draugę bei seserį E.Kaliačius pažeidė Valstybės tarnybos įstatymo reikalavimus bei konkursų organizavimo tvarką. Be to, draugės sesuo yra baigusi profesinę technikos mokyklą ir todėl neatitinka pareigybinių reikalavimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau, pasak J.Jasaičio, nubausti E.Kaliačiaus neįmanoma, nes pasibaigę nuobaudos skyrimo terminai.

Generalinis inspektorius sako apie tyrimą informuosiąs Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) ir siūlysiąs VRM atestacinei komisijai bei audito tarnybai svarstyti Vilniaus policijos komisariato bei personalo skyriaus darbą.

Tuo tarp vidaus reikalų ministras Juozas Bernatonis LNK televizijos žinioms sakė, kad nustatyti pažeidimai per smulkūs, kad būtų siūloma E.Kaliačių atleisti.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų