REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Didžiosios Britanijos kino meno akademijos apdovanojimų įteikimo ceremoniją geriausiais aktoriais pripažinti Nicole Kidman ir Danielis Day-Lewis. Australė Nicole Kidman sekmadienio vakarą pelnė geriausios pagrindinio vaidmens atlikėjos laurus už rašytojos Virginios Woolf vaidmenį juostoje "Valandos" ("The Hours"), o Danielis Day-Lewis geriausiu pagrindinio vyro vaidmens atlikėju buvo pripažintas už gaujos vadeivos vaidmenį filme "Niujorko gaujos".

REKLAMA
REKLAMA

BAFTA apdovanojimas už geriausią praėjusių metų filmą netikėtai atiteko "Pianistui" ("The Pianist"), o jo režisierius Romanas Polanskis (Roman Polanski) buvo pripažintas geriausiu režisieriumi.

REKLAMA

Didžiosios Britanijos kino meno akademijos apdovanojimai laikomi savotiškais barometrais, leidžiančiais spėti, kas po mėnesio realiai pretenduos į geidžiamiausius pasaulyje "Oskarus".

Tokios garsios žvaigždės, laikomos favoritėmis "Oskarams" gauti, kaip Renee Zellweger, Halle Berry, Salma Hayek, Julianne Moore, Meryl Streep ar Michaelas Caine’as, sekmadienį Londono Vest Ende įvykusią iškilmingą ceremoniją paliko tuščiomis rankomis.

REKLAMA
REKLAMA

BAFTA apdovanojimus už geriausius antro plano vaidmenis gavo Catherine Zeta Jones) už vaidmenį miuzikle "Čikaga" ("Chicago") ir Christopheris Walkenas už vaidmenį filme "Pagauk mane, jei gali" ("Catch Me if You Can").

Didžiausios sėkmės susilaukė antroji trilogijos "Žiedų valdovas" dalis: ji gavo apdovanojimus už geriausius kostiumus, geriausius specialiuosius efektus ir publikos simpatijų apdovanojimą. Tuo tarpu daugiausiai kategorijų nominuotos juostos - "Čikaga", "Valandos" ir "Niujorko gaujos", nepatenkino lūkesčių. "Valandos", pavyzdžiui, be apdovanojimo pagrindinio vaidmens atlikėjai, tegavo vieną apdovanojimą už geriausią kino muziką, o "Čikaga", be apdovanojimo už geriausią antro plano moters vaidmens atlikimą, tegavo vieną apdovanojimą už geriausią įgarsinimą.

dpa-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų