REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas gali būti natūraliau nei romantinė komedija su Sandra Bullock pagrindiniame vaidmenyje? Ši amžinai jauna, žydinčio veido ir putlių lūpų brunetė jau gana tvirtai jaučiasi Holivude kaip lengvų, gal komiškų, gal draminių vaidmenų atlikėja. Kažkas panašaus į Julią Roberts tik, jei leisite taip pasakyti - “light” versija.

REKLAMA
REKLAMA

Jos partneris filme “Įsimylėti per dvi savaites” (“Two Weeks Notice”, JAV, 2002) yra Hugh Grantas, kuris visada vaidina tą patį vaidmenį - “man rūpi tik seksas, bet aš vis tiek įsimyliu”. Vaidmuo turi savo dinamiką, bet kadangi tai jau koks dešimtas Granto bandymas, o geriausias taip ir liko pirmasis “Keturiose vestuvėse ir vieneriose laidotuvėse” (1994), tai “Įsimylėti per dvi savaites” Grantas yra labai jau šabloniškas. Bet tai greičiau į gera, nes taip jis neužtemdo pagrindinės filmo žvaigždės Sandros Bullock.

REKLAMA

Labai turtingas nekilnojamojo turto savininkas Džordžas Veidas (vaidina H. Grantas) pasamdo savo asmenine advokate labai žymią Liusi Kelson. Ji išgarsėjo kaip įvairių pilietinio protesto akcijų dalyvė ir kovotoja už nuskriaustųjų teises. Ji atėjo dirbti pas Veidą tik dėl pažado išsaugoti jos tėvų bendruomenės centro pastatą. Toliau visą filmą matome, kaip susiduria Veido cinizmas bei didžiulis egocentrizmas ir Kelson nesavanaudiškumas bei noras padėti vargšams.

REKLAMA
REKLAMA

Laimei, sprendžiant šį nesunkų uždavinį tiek vienai, tiek kitai pusei padeda meilė. Pora įsimyli vienas kitą ir po nelengvų peripetijų vis dėlto viskas baigiasi laimingai. Pabaigoje galima pasakyti, kad Bullock ir Grantas kažin ar galėtų būti pora. Kartu jie nedera - ištvirkęs, turtingas ir jau senstantis Grantas bei jaunutė, vis skaistėjanti Bullock.

Filmą režisavo jau beveik etatinis Bullock režisierius Markas Lawrence’as. Be šio filmo, jis dar režisavo “Gamtos jėgas” (“Forces of Nature”, 1999) ir “Mis slaptąją agentę” (“Mis Congeniality”, 2000). “Įsimylėti per dvi savaites” - tai jau trečias iš eilės Lawrence’o filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Bullock.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei ne Granto vaidmuo, filmą “Įsimylėti per dvi savaites” galima vadinti nieko vertu, bet šio brito kominiai gabumai akivaizdūs net ir tokiame filme, net ir matant juos ne pirmą kartą. Bullock taip pat, nors ir vaidina vos ne tą patį psichologinį tipažą visuose savo filmuose (bent tuose, kur jai teko pagrindinis vaidmuo), atrodo jau įgudusi tą daryti. Tad toks yra ir filmas - abu aktoriai vaidina tai, ką įpratę, daro tai neblogai, režisierius viską sulipdo į vieną krūvą ir išeina “galėjo būti ir blogiau” tipo romantinė komedija. Jei ateisite geranoriškai nusiteikę, filmas gali net ir patikti.

Komentarams - [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų