REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pavasarį LNK televizija pradės kviesdama kurti jaukesnį ir saugesnį pasaulį, išvysti daugiau šviesių spalvų, ištarti daugiau šiltų žodžių. Šių metų Gerumo dieną, kovo 1-ąją, LNK kartu su savo partnere farmacijos kompanija "GlaxoSmithKline" ypatingą dėmesį skirs akliems ir silpnaregiams vaikams, kviesdama padėti tiems, kurie mūsų nemato.

REKLAMA
REKLAMA

LNK duomenimis, Lietuvoje yra apie 8000 aklų ir silpnaregių. Iš jų beveik 3000 visiškai nemato. Apie 900 iš jų - vaikai.

REKLAMA

Pirmą pavasario dieną LNK televizija pati skirs pinigus ir kvies visus žiūrovus aukoti pinigų neregiams vaikams. Visi surinkti pinigai bus skirti Aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrui paremti. Šiam centrui reikia knygų Brailio raštu ir specialių laikrodžių akliesiems, magnetolų, akinių, drabužių ir žaislų.

Telemaratono metu bus skelbiami telefono numeriai, kuriais skambindami žiūrovai galės aukoti 5 arba 10 litų.

Galinčius ir norinčius paaukoti didesnę sumą LNK kviečia atvykti į telemaratono studiją ir paaukoti lėšas tiesioginio eterio metu bei dalyvauti labdaros aukcione ir išpirkti Pagrindinio rėmėjo simbolį. LNK žada viešai paskelbti detalią finansinę ataskaitą apie surinktas lėšas.

REKLAMA
REKLAMA

LNK darbuotojai jau įgyvendino 100 vaikų globos namų auklėtinių norų. Vienos iš "Maximanijos" užduočių šeimai buvo atsiminti šimtą vaikų norų pagal jų nuotraukas. LNK darbuotojai dovanas nuvežė į trejus Vilniaus vaikų globos namus.

Prieš prezidento rinkimus LNK laidoje "Šeši nuliai - milijonas" žaidė kandidatai į prezidentus Kazimiera Prunskienė, Algimantas Matulevičius ir Eugenijus Gentvilas. Žaidime išloštą pinigų sumą (apie 7000 Lt) politikai paaukojo vaikams. Už šiuos pinigus LNK vaikų globos namams padovanojo du muzikinius centrus ir televizorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerumo dienos programa prasidės jau vidurdienį specialiomis Gerosiomis žiniomis. Jų per dieną numatyta transliuoti septynerias: bus apžvelgiami geriausi sporto, verslo, teisėsaugos, socialinio gyvenimo įvykiai, o visi jie bus apibendrinti įprastose LNK žiniose. "Dviračio televizija" irgi parengs specialias geriausias "Žynias".

Pavakarį iš LNK Didžiosios studijos prasidės Muzikinio labdaros telemaratono tiesioginė transliacija. Mažiausiai 4 valandas truksiantį renginį ves Rūta Mikelkevičiūtė ir Arūnas Valinskas. Studijoje koncertuos populiarūs muzikos atlikėjai: "Trys tigrai", Andrius Mamontovas, Gytis Paškevičius, Alanas Chošnau ir kiti. Specialų Gerumo dienos himną įrašinėja Virgilijus Noreika, Alanas Chošnau, Rosita Čivilytė ir Asta Pilypaitė. Himno žodžius parašė Rytis Zemkauskas, muziką - Gediminas Zujus.

REKLAMA

Kovo 1-ąją populiariausios publicistikos laidos: "Srovės", "Nuo...iki...", "Pavojinga zona" ir "Atleisk" pakvies į studiją pačius įsimintiniausius savo herojus, kurių gyvenimo istorijos gniaužia kvapą. Jie bus apdovanoti simboliniais paukščio sparnais, kuriuos iš stiklo sukūrė dailininkas Valmantas Gutauskas.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų