REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesutarimai dėl rėmėjų vaidmens išrinktojo prezidento Rolando Pakso veikloje lėmė valdžios pasikeitimus besiformuojančioje Prezidentūros komandoje. Pasak dienraščio "Lietuvos žinios", kitaip, nei planuota, pirmuoju smuiku Prezidentūroje gros ne Dalia Kutraitė-Giedraitienė, tačiau vienam dosniausių R.Pakso rinkimų rėmėjui "Avia Baltika" parankesnis asmuo - Gintaras Šurkus.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, vienai artimiausių išrinktojo prezidento bendražygių - Daliai Kutraitei-Giedraitienei anksčiau buvo planuojamas pagrindinės patarėjos vidaus politikos klausimais bei Prezidentūros vadovės vaidmuo. "Lietuvos žinių" šaltinių teigimu, dabar numatoma, kad pagrindiniai jos darbai Prezidentūroje bus rašyti progines kalbas bei rengti oficialias šventes.

REKLAMA

Nurodoma, kad kiek vėliau panašiai gali nutikti ir būsimajam prezidento patarėjui užsienio politikos klausimais Alvydui Medalinskui. Kaip dienraštį informavo gerai informuoti šaltiniai, A.Medalinskui "bus leista laikinai pabūti, o paskui - pažiūrėta".

Teigiama, kad D.Kutraitės pozicijos R.Pakso komandoje susvyravo, kai išsiskyrė jos ir kitų bendražygių nuomonės dėl santykių su 1,2 milijono litų prezidento rinkimų kampanijai paaukojusia "Avia Baltika". Vietoj jos R.Pakso "dešiniąja ranka" vidaus politikos klausimais ir faktiniu Prezidentūros vadovu gali tapti verslininkas ir oreivis Gintaras Šurkus.

REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiai būsimosios Prezidentūros atstovai tvirtina, kad G.Šurkus taps R.Pakso patarėju jaunimo ir sporto klausimais. Tačiau teigiama, kad formuojamoje Prezidentūros struktūroje nėra numatytas formalaus vadovo postas.

Paprašytas pakomentuoti kovą dėl įtakos būsimojoje Prezidentūroje, būsimasis R.Pakso patarėjas užsienio politikos klausimais A.Medalinskas patikino, kad su abiem - tiek D.Kutraite, tiek G.Šurkumi, R.Pakso santykiai yra "nuoširdūs, dalykiški". Politikas taip pat sakė, jog nors kol kas G.Šurkų ketinama skirti patarėju jaunimo ir sporto klausimais, tačiau kaip vadinsis jo postas, dar tikslinama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas apie grėsmę savo paties pozicijoms, A.Medalinskas savo ir R.Pakso santykius apibūdino kaip "gana artimus ir garbingus".Nors oficialiai būsimieji R.Pakso patarėjai bus pristatyti tik vasario pabaigoje, jau dabar nurodoma, kad prieštaringai pagarsėjusį verslininką iš Raseinių Remigijų Ačą ketinama skirti patarėju nacionalinio saugumo klausimais, o buvusią Vilniaus savivaldybės darbuotoją Vandą Laiconienę - patarėja ekonomikos ir finansų klausimais. Ji R.Paksui finansų klausimais patarinėjo jo pirmojo premjeravimo metu.

REKLAMA

Pasak dienraščio, beveik neabejojama, kad sveikatos apsaugos klausimais išrinktajam prezidentui patarinės dabartinė Valstybinio medicinos audito vadovė Vitalė Vinickienė.

Patarėjo užsienio politikos klausimais pavaduotojais siūlomi du diplomatai ir gynybos politikos specialistas - Užsienio reikalų ministerijos Politikos departamento direktorius Eitvydas Bajarūnas, Krašto apsaugos ministerijos Gynybos politikos planavimo departamento vadovas Vaidotas Urbelis bei buvęs Lietuvos konsulas Kaliningrade Ričardas Šlepavičius.

Tačiau, dienraščio šaltinių teigimu, Seimo narys Dailis Barakauskas, pagarsėjęs savo skandalingais pareiškimais apie "dekretinį valdymą", Prezidentūroje nedirbs.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų