REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujuoju Kauno miesto meru, pasibaigus dabartinio mero socdemo Giedriaus Donato Ašmio kadencijai, gali tapti šiuo metu vicemero pareigas einantis centristas Arvydas Garbaravičius, trečiadienį rašo dienraštis "Respublika".

REKLAMA
REKLAMA

Pasak dienraščio, A.Garbaravičiaus kandidatūrai pritaria į naująją miesto tarybą išrinkti liberalai, centristai, konservatoriai bei krikščionys demokratai, turintys iš viso 23 balsus. Kauno miesto taryboje yra 41 narys.

REKLAMA

Su kitomis partijomis, miesto taryboje sudarysiančioms mažumą, dėl mero kandidatūros nesitariama.

Prieš savivaldybių tarybų rikimus prognozuota, kad liberalai į merus siūlys savo partijos narį eksmerą Eriką Tamašauską. Pastarasis dienraščiui teigė, kad artėjant Centro sąjungos ir Liberalų sąjungos jungimuisi, nutarta blaiviai įvertinti esamą situaciją ir nesivelti į nereikalingus konfliktus.

Be to, po gruodį vykusių savivaldos rinkimų kalbėta, kad Kauno meru gali tapti Seimo narys liberalas Klemensas Rimšelis, tačiau jis dėl didelio užimtumo neturėjo laiko apsispręsti.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitarus nuspręsta, kad centristas A.Garbaravičius yra visiems būsimos koalicijos partneriams priimtiniausia politinė figūra.

Neoficialiais duomenimis, E.Tamašauskas ir konservatorius buvęs Kauno apskrities viršininkas Kazys Starkevičius gali tapti vicemerais.

Naujosios kadencijos miesto taryba pradės dirbti maždaug po pusantro mėnesio.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų