REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Irako pietinėje "neskraidymo" zonoje patruliuojantys amerikiečių ir britų lėktuvai penktadienį vėl apšaudė Irako raketų sistemas, surengdami jau trečiąjį panašų smūgį per savaitę, pranešė JAV kariuomenė.

REKLAMA
REKLAMA

Pentagono pareigūnų teigimu, lėktuvai valdomomis raketomis atakavo dvi raketų "žemė-oras" sistemas, buvusias netoli Basros miesto, maždaug už 370 kilometrų į pietryčius nuo Bagdado.

REKLAMA

"Koalicijos lėktuvai šios dienos ataką surengėpo to, kai Irako pajėgos perkėlė... sistemą į pietinę "neskraidymo zoną", - rašoma JAV Centrinės vadovybės, koordinuojančius veiksmus Persijos įlankos regione, pranešime.

Amerikiečių ir britų lėktuvai kelis pastaruosius mėnesius vis dažniau atakuoja Irako priešlėktuvinės gynybos įrenginius, radarus ir ryšių objektus šalies šiaurinėje ir pietinėje "neskraidymo" zonose. Per dvi ankstesnes atakas šią savaitę taip pat buvo apšaudytos sausumoje buvusios raketų sistemos.

REKLAMA
REKLAMA

Smūgiai įvykdyti tuo metu, kai Persijos įlankos regione tęsiama galimam karui su Iraku besirengiančių amerikiečių ir britų karių dislokacija.

JAV ir Britanijos naikintuvai jau daugiau kaip dešimt metų patruliuoja dvejose zonose, kurios 1991 metais po Persijos įlankos karo buvo nustatytos pietinėje šalies dalyje, siekiant apsaugoti Irako šiitus, bei šiaurinėje dalyje, kur gyvena kurdai.Irakas šių zonų nepripažįsta ir teigia, kad nuo 1991 metų per reidus čia žuvo beveik 1,5 tūkst. irakiečių.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų