REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš tarnybos atleistas Valstybės saugumo departamento (VSD) darbuotojas, kurio slapta nufilmuoti ir viešai pagarsinti pokalbiai su žurnalistu sukėlė didelį atgarsį visuomenėje, tvirtina tapęs provokacijos, siekiant sukompromituoti Prezidentą Valdą Adamkų, auka.

REKLAMA
REKLAMA

"Turiu pagrindą teigti, kad tai buvo iš anksto suplanuota provokacija", - teigiama penktadienį (02.14) žiniasklaidai išplatintame į buvusio VSD pareigūno Valerijaus Saveljevo pareiškime, adresuotame Prezidentui V. Adamkui.

REKLAMA

V. Saveljevas tvirtina, kad nei Prezidentas V. Adamkus, nei VSD generalinis direktorius Mečys Laurinkus neįpareigojo jo susitikti su televizijos žurnalistu Virginijumi Gaiveniu ir tartis su juo dėl "laisvosios spaudos nutildymo".

"Pareiškiu, kad tai, kas įvyko, tapo įmanoma tik dėl mano neapdairumo ir perdėto pasitikėjimo šiuo asmeniu. Šiandien apgailestaudamas turiu pripažinti, jog V. Gaiveniui bei jo šeimininkams pavyko įvelti mane į jų organizuotą provokaciją", - teigiama pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA

V. Saveljevas teigia, kad niekada nėra verbavęs nė vieno žurnalisto. Jis taip pat teigia, kad juodu su V. Gaiveniu yra seniai pažįstami ir ne kartą bendradarbiavo, žurnalistui ruošiant straipsnius ir laidas.

V. Saveljevas šią savaitę buvo atleistas iš pareigų VSD po tarnybinio patikrinimo.

Dienraščio "Respublika" vyriausiasis redaktorius Vitas Tomkus prieš savaitę paprašė Generalinę prokuratūrą iškelti baudžiamąją bylą V. Saveljevui, kontaktavusiam su V. Gaiveniu, kuris anksčiau dirbo "Respublikoje". Žurnalistas ir saugumo darbuotojas šią savaitę buvo apklausti Generalinėje prokuratūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį V. Saveljevas interviu TV kanalams neigė VSD generalinio direktoriaus M. Laurinkaus prielaidą, kad jis veikė ne vienas, ir tai buvęs V. Saveljevo sumanytas provokacinis veiksmas. Interviu televizijoms V. Saveljevas teigė, kad būtent jis pats tapo pažįstamo žurnalisto "provokacijos" auka.

Prieš dvi savaites TV žurnalistas Virginijus Gaivenis pareiškė, kad V. Saveljevas jį bandė verbuoti, prašydamas kompromituojančių duomenų apie dienraštį ir bulvarinį leidinį "Vakaro žinios".

Per televizijas buvo parodytas žurnalisto ir VSD darbuotojo susitikimo įrašas, kuriame girdėti, kad VSD darbuotojas prašo informacijos apie "Vakaro žinias" ir jų leidėjus bei užsimena, esą tokius nurodymus departamentas gavęs iš Prezidentūros.

REKLAMA

M. Laurinkus pripažino, kad buvo nurodęs atitinkamų VSD padalinių vadovams tirti aplinkybes, kuriomis per "Vakaro žinias" buvo paskleisti gandai apie tariamą Vilniaus banko krizę.

Tačiau jis neigė davęs nurodymą rinkti kompromituojančią informaciją apie laikraščio leidėjus, o Prezidentas V. Adamkus pareiškė, kad įtarinėjimai pasikėsinimu į spaudos laisvę yra absurdiški ir įžeidžia jį asmeniškai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų