REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus nusiuntė užuojautos telegramas JAV ir Izraelio vadovams, žuvus šių šalių astronautams per erdvėlaivio katastrofą.

REKLAMA
REKLAMA

V.Adamkus prezidentui George'ui W.Bushui (Džordžui Bušui) rašo, kad jį giliai sukrėtė tragedija, nusinešusi septynių astronautų - šešių amerikiečių ir vieno Izraelio piliečio - gyvybes.

REKLAMA

"Šeštadienį įvykusi tragedija rodo, kokios visagalės ir kartu pažeidžiamos yra šiuolaikinės technologijos", - rašo V.Adamkus

"Lietuva gedi kartu su Jumis, tačiau mus įkvepia Jūsų, pone Prezidente, pasakyti žodžiai, jog septynių drąsuolių vykdyta misija bus tęsiama", - rašoma telegramoje.

Telegramoje Izraelio premjerui Arieliui Sharonui V.Adamkus perduoda užuojautą per katastrofą žuvusio pirmojo šios šalies astronauto Ilano Ramono šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas išsiuntė laiškus į JAV Atstovų rūmus ir Izraelio Knesetą, reikšdamas nuoširdžią užuojautą žuvusiųjų kosmonautų artimiesiems, visiems dėl astronautų gedintiems JAV ir Izraelio žmonėms.

"Skaudžios nelaimės akivaizdoje solidarizuojamės su jūsų tautomis, reiškiame nuoširdžią užuojautą Lietuvos parlamento ir visų Lietuvos žmonių vardu", - rašoma Seimo Pirmininko laiške.

Seimo Pirmininkas taip pat išreiškė viltį, kad šeštadienį įvykusi JAV erdvėlaivio katastrofa nesustabdys žmonijos įdėtų pastangų tiriant ir įsisavinant kosmoso erdvę.

Šeštadienį JAV daugkartinio naudojimo erdvėlaiviui "Columbia" per nusileidimą patyrus katastrofą, žuvo visi 7 jo įgulos nariai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų