REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minint 85-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines prezidentas Valdas Adamkus ragina Lietuvos piliečius saugoti šalies laisvę ir demokratiją. "Saugokime sienas", - įspėjo mus išeidamas šviesios atminties Stasys Lozoraitis. Prie jo žodžių noriu pridėti: saugokime savo laisvę, savo demokratiją”.

REKLAMA
REKLAMA

“Nes tik demokratinė Lietuva dabarties pasaulyje gali išlikti nepriklausoma. Tik laisvi žmonės, tik atsakingi piliečiai gali išsaugoti tautos ir valstybės laisvę", - Nacionaliniame operos ir baleto teatre sekmadienį surengtame minėjime kalbėjo šalies vadovas.

REKLAMA

V.Adamkaus teigimu, kad veiktų demokratija, reikia, jog viešasis gyvenimas, politika remtųsi bendromis vertybėmis, garbe ir padorumu.

"Politika nėra ir negali tapti tik valdžios siekimo technologija, tik jėgos žaidimu, kur viskas perkama ir parduodama, kur nebelieka ribų tarp tiesos ir melo, tarp padorumo ir niekšybės", - sakė V.Adamkus.

Prezidentas apgailestavo, kad Lietuvos nepriklausomybė kartais ima atrodyti kaip gamtos dovana.

"Kaip oras, kuriuo kvėpuojame, kaip vanduo, kurį geriame. Net nepastebime, kai retsykiais savo Tėvynę ir savo laisvę imame keiksnoti kaip blogą orą, kuris nuo mūsų nepriklauso. Kartais elgiamės kaip mokiniai, pamiršę istorijos pamokas", - sakė V.Adamkus.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidento teigimu, patikimas šiuolaikinės Lietuvos gaires nubrėžė Vasario 16-oji. "Prieš 85-erius metus savo valstybę atkūrėme ant Vakarų demokratijos pamatų. Tik tvirtai remdamasi į šiuos pamatus, augs ir stiprės dabartinė Lietuva", - sakė V.Adamkus.

Nacionaliniame operos ir baleto teatre surengtame minėjime dalyvavo keli šimtai Lietuvos ir užsienio valstybių pareigūnų, politikų ir visuomenės veikėjų.

1918 metų vasario 16 dieną Lietuvos Taryba paskelbė nepriklausomos demokratinės Lietuvos valstybės su sostine Vilniuje atkūrimą.

Nuo 1915 metų Lietuvą administravo okupacinė vokiečių valdžia, o iki to laiko šalis daugiau kaip 100 metų priklausė Rusijos imperijai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų