REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrąjį kartą Vasario 16-osios proga sostinės Katedros aikštėje vyksiantis koncertas kviečia ne minėti, o švęsti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė Vilniaus meras Artūras Zuokas, po pernai Vilniaus miesto savivaldybės ir agentūros "Acta publica" surengto Vasario 16-ajai skirto koncerto "Dainuojanti Lietuva" sėkmės organizatoriai siekia įtvirtinti džiaugsmingų ir skirtingas kartas vienijančių švenčių tradiciją.

REKLAMA

Pasak viešųjų ryšių bendrovės "Acta publica" direktorės Rūtos Vanagaitės, šiemet "Vilties himnais" pavadintoje šventėje bus siekiama atgaivinti Sąjūdžio laikų dvasią.Kaip teigė R.Vanagaitė, organizatoriai tikisi, kad modernios tų laikų dainų interpretacijos, dideliuose ekranuose rodomi Baltijos kelio ir kitų Atgimimo įvykių dokumentiniai kadrai padės įveikti po prezidento rinkimų kilusį nerimą ir tautos susipriešinimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Vilties himno" koncerto žiūrovų laukia devynios muzikinės premjeros. Koncerte n aujai ir netikėtai skambės Violetos Riaubiškytės ir "Ąžuoliuko" choro atliekama Sąjūdžio laikų daina "Laisvė".

Taip pat originalias patriotinių dainų versijas parengė Gytis Paškevičius, Povilas Meškėla, Neda, Vytautas Kernagis, Česlovas Gabalis bei grupė "Rebelheart".

Vieną populiariausių lietuvių klasikos kūrinių - Ūdrio ariją iš Vytauto Klovos operos "Pilėnai" - atliks "G&G" sindikatas ir Vytautas Juozapaitis. Tai 12 –ojo (2002 m) šiuolaikinės muzikos festivalio “Gaida” fringe vakaro projekto (kompozitoriai Linas Rimša ir Linas Paulauskis) "Opera in da House" dalis, atlikimo metu sulaukusi milžiniško populiarumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario 16-osios proga rengiami ir specialūs ugnies efektai bei muzikiniai fejerverkai nuo Gedimino kalno, Arkikatedros stogo ir kolonų. Aikštėje susirinkusių žiūrovų lauks ne tik tūkstančiai Lietuvos vėliavėlių, bet ir keletas šventės organizatorių paruoštų netikėtumų.

Vienas pagrindinių šventės akcentų bus kadenciją baigiančio Lietuvos prezidento Valdo Adamkaus kalba. Kaip ir pernai, šventės šeimininkai bus sostinės meras A.Zuokas su žmona Agne.

Valandos trukmės renginį tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija ir radijas. Pasak transliacijos režisierės Astos Einikytės, praėjusių metų tiesiogiai rodomo koncerto reitingai buvo itin dideli - 408 tūkst. žiūrovų stebėjo šventę nuo pradžios iki pabaigos.

Pernai Katedros aikštėje vykusioje šventėje linksminosi apie 20 tūkstančių žiūrovų. "Vilties himnų" biudžetas, pasak R.Vanagaitės, nesiekia 100 tūkst. litų.

BNS, NK naujienos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų