REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių dramos teatras penktadienį kviečia į premjerą. Vilnietis režisierius ir aktorius Sigitas Račkys šio teatro scenoje pastatė jau trečią spektaklį - "Aukso veršį" pagal garsųjį Iljos Ilfo ir Jevgenijaus Petrovo satyrinį romaną.

REKLAMA
REKLAMA

Dviejų dalių spektaklio scenografijos dailininkas Arūnas Uogintas, kostiumų dailininkė - Reda Uogintienė. Ostapą Benderį vaidina jaunas aktorius Rolandas Dovydaitis, jo partneriai scenoje - šiauliečiai aktoriai J.Budriūnaitė, I.Norkutė, Pranas Piaulokas, Juozas Bindokas, Sigitas Jokubauskas ir kiti.

REKLAMA

Pirmieji du S.Račkio režisuoti spektakliai Šiaulių dramos teatre - "Juozapas Šveikas" ir "Trys seserys" žiūrovų yra mėgstami ir lankomi.

Kaip "Šiaulių kraštui" sakė režisierius S.Račkys, "Aukso veršis" yra vienas iš jo gyvenimo kūrinių - daugiasluoksnis, daugiabriaunis romanas, komiškas ir kartu graudus, liūdnas. "Tai yra vienas iš tų kūrinių, kuriuos norėjau įgyvendinti kaip aktorius. Nepasisekė. Dabar mėginu kaip režisierius", - prisipažįsta S.Račkys. Jo žiniomis, Lietuvoje "Aukso veršis" statomas pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak režisieriaus, žiūrovas turi nusiteikti, kad "Aukso veršis" nebus gryna komedija, nes tai yra ir liūdna knyga. Joje - daugybė išsiskyrimų, didžiulis laimės troškimas, aistringas lėkimas paskui milijoną ir nežinojimas, kur tą milijoną padėti ir kur dėtis pačiam.

S. Račkys neslepia jau mąstąs ir apie spektaklį pagal Ericho Remarko "Juodąjį obeliską".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų