REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bet kokiam jėgos panaudojimui prieš Iraką reikalingas naujas Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos balsavimas, penktadienį pareiškė Prancūzijos prezidentas Jacquesas Chiracas, pavadinęs karą "blogiausiu galimu sprendimu".

REKLAMA
REKLAMA

Tai J.Chiracas sakė per bendrą spaudos konferenciją su Paryžiuje viešinčiu Suomijos ministru pirmininku Paavo Lipponenu, kuris pritarė Prancūzijos vadovo pareiškimui, jog karui prieš Iraką pradėti būtina nauja Saugumo Tarybos rezoliucija.

REKLAMA

"Alternatyva karui vis dar egzistuoja. Visų Saugumo Tarybos narių pareiga yraišnaudoti ją iki galo", - sakė Prancūzijos vadovas.

"Negalima lengvai priimti sprendimo griebtis karinių veiksmų. Tai visada yra nesėkmės požymis ir blogiausias iš visų galimų sprendimų", - sakė J.Chiracas.Pasak jo, kad ginkluotės inspekcijos būtų veiksmingos, reikalingas Irako ir jo valdžios institucijų bendradarbiavimas."Manau, jos nebegali ilgiau išsisukinėti nuo savo pareigų. Irako režimas privalo tai suprasti", - sakė J.Chiracas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, siekdama nuginkluoti Iraką, tarptautinė bendrija pasirinko inspekcijų kelią. "Inspektoriai du su puse mėnesio dirbo Irake ir jau pasiekė tam tikrų rezultatų. Mes turime toliau eiti šiuo keliu", - pabrėžė Prancūzijos vadovas.

"Prancūzija mano, jog tarp šiuo metu egzistuojančių susitarimų dėl inspekcijų ir karo galimybės yra daugybė kitų būdų nuginkluoti Iraką. Mes dar nenuėjome iki galo - toli gražu nenuėjome", - sakė J.Chiracas.

AFP-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų